di 19 mei 2020 - 20.00 u

Jakop Ahlbom Company

SYZYGY
di 19 mei 2020
20.00 u
  • di 19 mei 2020
    20.00 u
    kleine theaterzaal
    geannuleerd
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Haast 10 jaar geleden nodigden we de toen onbekende Zweeds-Nederlandse theatermaker Jakop Ahlbom als allereerste cultuurcentrum uit naar Vlaanderen. Intussen is hij uitgegroeid tot een vaste waarde in CCHA en weet hij met zijn immer beeldende, fysieke, woordeloze en fascinerende voorstellingen een divers publiek te bekoren. Vorig seizoen zag je nog het groots gemonteerde Le bal in onze theaterzaal. Eerder speelden onder meer Innenschau [revisited] (2018), Swan lake (2016), Horror (2016) en Lebensraum (2011) in Hasselt.

Dit keer gooit Jakop Ahlbom het over een andere boeg en ruilt hij de grote theaterzaal in voor de intimiteit van de kleine zaal.

Dicht op de huid van het publiek gaat hij op zoek naar de essentie van het lichaam in al haar zuiverheid. Dat lichaam, het machtigste maar ook het meest kwetsbare dat we als mens bezitten, houdt sommigen van ons, vrijwillig of gedwongen, onophoudelijk bezig. Hoe hebben cultuur en media invloed op ons zelfbeeld, en kunnen we omgaan met verandering? Hoe ver kan maakbaarheid gaan, en wat is schoonheid?

In deze voorstelling met vier vrouwelijke performers is het lichaam als instrument weliswaar leidend, maar net als in het andere werk van Ahlbom wordt er een spannend spel gespeeld met surrealisme en transformatie. Deze magische, poëtische reis voert ons langs zowel het werkelijke als het onwerkelijke en brengt ons steeds weer tot de vraag: kan je ánders kijken? En zie je je eigen lichaam, en dat van de persoon naast je, na afloop met een nieuwe blik?

Associatief in de beste Ahlbom traditie, is dit een (liefdevolle) performance over kracht en kwetsbaarheid, schijn en zijn, illusie en desillusie.

credits

regie Jakop Ahlbom / dramaturgie Judith Wendel / spel Silke Hundertmark, Gwen Langenberg, Çigdem Polat & Merel Severs / inleiding Tuur Devens / © Leon Hendrinckx, ontwerp Studio Minsk
jakopahlbom.nl

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring