Woodman

2020
wo 5 feb 2020
20.00 u
  • wo 5 feb 2020
    20.00 u
    parketzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Woodman is het kersverse geesteskind van Evelien Bosmans, Joke Emmers, Thomas Janssens en Matthias Meersman. De gemeenschappelijke factor? Allen zijn het jonge theatermakers met ervaring, ambitie en vooral heel veel goesting om te maken en te spelen.


Laten we hen gewoon zelf aan het woord:


In 2020 trekken we op onderzoek naar wat houvast biedt. We bekijken de menselijke soort. Hoe geeft die zich een houding? En hoe krijgen we grip op ons leven en de mensen rondom ons?


FEIT 1. In 1891 droomt Paul Otlet van z’n mundaneum: een kabinet dat alle menselijke kennis moet bevatten.
FEIT 2. In 1949 reist Alan Lomax van de VS naar Europa: hij wil alle volksliederen die er zijn op plaat vastleggen.
FEIT 3. In 2006 destilleert Daniel Tammet uit de 15 talen die hij perfect beheerst een eigen taal en publiceert een woordenboek.
FEIT 4. In 2020 nodigen we u graag uit in de Globe, onze expo room.
En dat laatste willen we niet missen!


Evelien Bosmans en Joke Emmers behoeven al lang geen introductie meer. Thomas Jansens zag je eerder in CCHA met Maelstrom en de pakkende intieme voorstellingen Brief aan mijn kind en Solidariteit.


Matthias Meersman speelde bij o.a. Theater Malpertuis en Bad van Marie, maar je kent hem misschien ook van de vele gastrollen op televisie (Professor T., Vermist, De Ridder…).


Samen maakten de vier reeds You may now kiss the bride en Lost boys. Nu besluiten ze hun krachten formeel te bundelen als Woodman en tweejaarlijks een productie te maken. Het doel: makers en publiek verbinden en mooie, beroerende verhalen vertellen met een beetje magie.


Bijkomende ambitie: van theater opnieuw een echte belevenis maken. De theaterzaal steevast ingeruild voor, of omgebouwd tot een andere locatie. Zoals ook nu. Benieuwd hoe de parketzaal eruit zal zien als we dit gezelschap er op los laten.

onderdeel van
ABO6
ABO10

credits

tekst Evelien Bosmans, Joke Emmers, Thomas Janssens, Matthias Meersman & Tanya Zabarylo / spel Joke Emmers, Thomas Janssens, Matthias Meersman & Tanya Zabarylo / coach Evelien Bosmans / scenografie Stef Stessel / © Fred Debrock
woodmanspeelt.be

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring