di 14 jan 2020 - 20.00 u

SKaGeN

De vloed
di 14 jan 2020
20.00 u
  • di 14 jan 2020
    20.00 u
    kleine theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

SKaGeN, dat is Valentijn Dhaenens, Korneel Hamers, Mathijs F. Scheepers en Clara van den Broek. Dit keer staat Clara van den Broek alleen op het podium. En ze weet met haar intieme en minimale spel ieders keel dicht te snoeren.

Een huis aan zee. De bewoners: een verliefd paar, een man en een vrouw. Ze hebben hun leven mooi ingericht: een prachtige omgeving, tijd voor elkaar, tijd voor zichzelf. Maar op een ochtend liggen er aangespoelde lichamen op het strand, eerst enkele volwassenen, dan een kind. Hij doet er alles aan om zijn leven zo onverstoord mogelijk verder te kunnen leiden. Zij raakt steeds verder aangetast. Daar waar het verliefde stel vroeger zo goed samen stil kon zijn, wordt hun stilte nu een afgrond van onbegrip.

Een indringend verhaal over onze (on-)mogelijkheid tot empathie, over hoe we ons gedragen als iets ons geluk bedreigt, over de impact van de wereld op ons privéleven. SKaGeN vormde de tekst van Paul Verrept om tot een theater-monoloog die blijft nazinderen, zonder een moraalles te geven.

onderdeel van
ABO6
ABO10

**** De vloed is meer gesproken poëzie dan expressief toneel. Maar die verstilling is tegelijk de kracht. Het is verdomd knap hoe Verrept met enkele goedgekozen metaforen de liefdesbreuk linkt aan de schipbreuk van de vluchtelingen.

De Standaard, 12 januari 2017

credits

tekst Paul Verrept / spel Clara van den Broek & Hera Hammenecker of Aurelie Weisbrich / kostuums Barbara De Laere / licht- & geluidsontwerp Eric Engels / vorm Clara van den Broek, Paul Verrept, Eric Engels & SKaGeN / choreografisch advies Randi De Vlieghe / stemopname Jeroen Wuyts / in samenwerking met De Studio-Villanella / met de steun van Het Vlaams Fonds voor de Letteren / © David Van Mieghem & SKaGeN
skagen.be

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring