CREW, EDM/UHasselt, Androme & Platform 0900

STRAPTRACK - première/coproductie
za 9 nov 2019
-
wo 13 nov 2019
 • za 9 nov 2019
  14.00 u - 20.00 u
  parketzaal
  vrije toegang
 • zo 10 nov 2019
  14.00 u - 20.00 u
  parketzaal
  vrije toegang
 • ma 11 nov 2019
  14.00 u - 20.00 u
  parketzaal
  vrije toegang
 • di 12 nov 2019
  18.00 u - 22.00 u
  parketzaal
  vrije toegang
 • wo 13 nov 2019
  18.00 u - 22.00 u
  parketzaal
  vrije toegang
 • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

CREW stond in november 2018 voor het eerst in CCHA met de virtual reality-trip C.a.p.e. KIT (8+). Eric Joris (artistiek leider CREW) was met deze bijzondere interactieve theatervoorstelling niet aan zijn proefstuk toe. Al lange tijd creëert hij intrigerende methodes om state-of-the-art technologie te verbinden met artistieke vormen, vaak om de menselijke zintuigen te onderzoeken en te bevragen, in het bijzonder onze perceptie van geluid, beweging en ruimte. Met STRAPTRACK, de nieuwste VR-kunstbeleving, gaat hij daarin opnieuw een stuk verder. 

In het kader van het IMPACT LAB ontwikkelden CREW, Androme en EDM/UHasselt een prototype dat kunst, wetenschap en technologie combineert. De installatie is een schaalbaar tracking systeem dat gebruikers toelaat om fysiek en autonoom een lange afstand af te leggen door een virtuele omgeving. Bovendien worden de langere afstanden gekoppeld aan de bewegingssnelheid.

Als ‘bezoeker’ ervaar je met de virtual realityapparatuur niet enkel beeld, maar ook geluid op een bijzonder intense manier. Het geluid is immers gespatialiseerd: klank en tekst worden geactiveerd naarmate je je verplaatst. Het aanhouden van een juiste toonhoogte en cadans bepaalt de snelheid die je idealiter aanhoudt tijdens het wandelen. 

Het team zorgt er tijdens de artistieke ontwikkeling ook voor dat je de virtuele wereld die je ervaart ook kan delen met anderen, wat voor een rijkere en collaboratieve human-computer interactie (HCI) zorgt. 

STRAPTRACK wordt gerealiseerd door twee kunstenaars die vanuit hun eigen discipline een unieke meerwaarde leveren aan de mogelijkheden van de vrije, virtuele omgeving. Naast Eric Joris, werkte ook beeldhouwster en scenografe Meryem Bayram (Platform 0090) mee. 

De live installatie, in de grote ruimte van onze parketzaal, daagt je uit om je onder te dompelen in een andere ervaring van een andere realiteit. Klaar voor een kunstbeleving uit de toekomst? 

Meer praktische informatie en inschrijfmogelijkheden volgen vanaf september 2019.

credits

visual artist Eric Joris / artist Meryem Bayram & Platform 0900 / ontwikkeling Steven Maessen / coproductie IMPACT (in het kader van Interreg V-A) / met de steun van CCHA / © Crew vzw.
crewonline.org, androme.tv & 0900.be 

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring