vr 22 nov 2019 - 20.00 u

Het Nationale Ballet

Best of Balanchine
vr 22 nov 2019
20.00 u
  • vr 22 nov 2019
    20.00 u
    Theater aan het Vrijthof
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Het Nationale Ballet heeft zich in de afgelopen 50 jaar ontwikkeld tot een toonaangevend gezelschap met een uniek repertoire, én een traditie in vernieuwing. Het gezelschap staat onder artistieke leiding van Ted Brandsen en Rachel Beaujean. Met vaste choreograaf Hans van Manen ontwikkelt, produceert en toont het ballet op internationaal topniveau.
 

De Russische achtergrond van Balanchine maakte dat hij als geen ander kon putten uit de rijkdom van het 19de-eeuwse Russische ballet. Meer dan 150 balletten maakte deze oprichter van het fameuze New York City Ballet. In stijl en aanpak uiteenlopend, maar altijd muzikaal, met een enorme vrijheid in bewegingsexpressie.
 

De balletten van Balanchine zijn nog steeds zo vernieuwend, inventief en tijdloos dat ze vaak vergeleken worden met de schilderijen van Picasso en de muziek van Stravinsky. In Best of Balanchine belicht Het Nationale Ballet de genialiteit én enorme veelzijdigheid van deze meesterchoreograaf.
 

Ballet imperial werd door Balanchine zelf bestempeld als ‘een eigentijds eerbetoon aan Marius Petipa, de vader van het klassieke ballet’. Voor het Stravinsky Festival creëerde hij in 1972 Symphony in three movements: een bruisend, flitsend ballet vol sportieve, atletische elementen. Who cares?, op 16 songs van George Gershwin, roept met zijn glamour, humor en vitaliteit dan weer de sfeer van het oude Broadway op.

credits

dansbus naar Maastricht, vertrek CCHA 19 u / choreografie George Balanchine / kostuums François-Noël Cherpin / muziek Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, Igor Stravinsky & George Gershwin / muzikale begeleiding Het Balletorkest o.l.v. Fayçal Karoui / inleiding Laurent Pitsi / © Florian Joahn
operaballet.nl

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring