vr 5 apr 2019 - 18.00 u

Piano's Maene Limburg

belevingssessie Oud-Rekem
vr 5 apr 2019
18.00 u
  • vr 5 apr 2019
    18.00 u
    op locatie
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Piano’s Maene staat synoniem voor alles wat met piano te maken heeft. Maene biedt 'de beste merken onder één dak" en focust niet alleen op verkoop en verhuur van instrumenten: het atelier staat ook in voor de bouw, restauratie en het onderhoud van piano’s en historische klavierinstrumenten. Bovendien is er een uniciteit met de bouw van de Chris Maene rechtsnarige concertvleugels. De familie kan rekenen op 65 medewerkers om pianodromen waar te maken, waarbij er zeer recent 25 moeten bijgeteld na de extra activiteiten in het zuiden van Nederland.

win een “belevingssessie” in de gerestaureerde kerk van Oud-Rekem

Tijdens deze “pianobelevingssessie” word je in de prachtig gerestaureerde kerk van Piano’s Maene Limburg ondergedompeld in de geschiedenis van de pianobouw. Aan de hand van een lezing en vele klankvoorbeelden krijg je inzicht hoe Piano’s Maene replica’s en restauraties uitvoert van de instrumenten van Mozart, Beethoven, Chopin en vele andere grote componisten. Daarnaast wordt er uitvoerig uitleg gegeven bij een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis pianobouw: de rechtsnarige Chris Maene vleugelpiano, gebouwd door en bij Piano’s Maene. Als klap op de vuurpijl kan je ook spelen op een replica van de allereerste Steinway & Sons pianoforte uit 1836!

Op vrijdag 5 april van 18 tot 19 u voor maximum 30 deelnemers. Waag je kans via promotie@ccha.be!

credits

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring