wo 27 mrt 2019 - 12.30 u - 20.00 u

Guy Van Nueten

wo 27 mrt 2019
Vanaf 12.30 u
 • wo 27 mrt 2019
  12.30 u
  't Scheep
 • wo 27 mrt 2019
  20.00 u
  huiskamer
 • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

De klassiek geschoolde pianist/componist Guy Van Nueten is van alle markten thuis, en heeft zich op die manier een muzikale carrière bijeen gespeeld waar menige rockster van staat te kijken. Van songschrijver bij The Sands (April and June ken je vast nog wel) via arrangeur bij dEUS en andere Zita Swoons tot het componeren van muziek voor film en theater, tot soloplaten op piano.
 

Voor Live (2003), een album met Tom Barman, scheef hij pianobewerkingen voor songs van dEUS, Nick Drake, David Bowie en Serge Gainsbourg; na Merg (2009) en Pacman (2013) verscheen net Contact, het sluitstuk van zijn pianotrilogie bij Sony Classical. Vanaf de eerste seconde roept zijn pianospel een haast filmisch universum op waarin je liefst zou willen verdwalen om er vervolgens nooit meer uit te komen.

’t Scheep. Het lijkt misschien wel op een schip maar dat is niet het verhaal achter de vormgeving van het nieuwe stadhuis. De bijzondere compositie van architecten Steven Hendrickx en Frederik Vaes heeft een andere betekenis en heel wat te bieden aan de
stad en de werknemers in het stadhuis. Meer weten? Kom aan dek, leer iets bij over het gebouw en geniet. Het concert zal plaatshebben op het gelijkvloers.

***** De kroon op het werk van een heel eigen muzikaal universum met een haast onuitputtelijke weelde aan inspiraties en ideëen.

dansendeberen.be, 2 december 2018

credits

piano Guy Van Nueten / © Kris Dewitte & Philippe van Gelooven
guyvannueten.com

 

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring