cultuurcentrum Hasselt

residentie: 19-30 aug 2019

Anna Carlier - KRUIN
ma 19 aug 2019 - vr 30 aug 2019
ma 19 aug 2019
-
vr 30 aug 2019
  • ma 19 aug 2019
    -
    vr 30 aug 2019
    HET LAB

projectomschrijving
De theatertekst KRUIN gaat over een afgelegen dorp in een bos waar uitsluitend kinderen wonen. Ze hebben elk hun huisje en ze hebben het goed. Tot een onbegrijpelijke man de rust komt verstoren. Hij confronteert Rak, Bos, Lis, Fep en Drop, de kinderen uit het dorp, met de wereld daarbuiten. De tekst gaat over de eerste kreuken in het gladde wereldbeeld van opgroeiende kinderen. Over de schoonheid van naïviteit en de tristesse bij het verlies daarvan.

Anna Carlier onderzoekt de mogelijkheden en valkuilen om kinderen met tekst op het podium te zetten. Daarbij focust ze op hoe kinderen hun natuurlijke speelsheid behouden eens ze op scène staan. Daartegenover zoekt ze uit hoe volwassen acteurs dan weer kinderen kunnen spelen. De kernvraag hierbij is: "Wat is het verschil tussen 'als een kind spelen' en 'een kind spelen'?"

Op zaterdagen 18 en 25 mei werkte Anna Carlier met tien jongeren in twee researchdagen. Dat materiaal en die ervaring inspireren haar verder om in augustus aan de slag te gaan in residentievorm.

Alvast wat reacties van de jongeren zelf:
"Het was de beste ik-zweef-boven-de-grond-in-veel-te-grote-kleren verjaardag ooit!" (Roos Geraerts)
"Toneel spelen is super leuk, fijn om eens op de planken te staan!" (Fien Sneyers
"Toneel spelen is de bom... super cool!" (Neel Sneyers)
"Een leerrijke aanvulling op mijn studiekeuze. En ik droom nog steeds ooit actrice te worden!" (Ioana Mertens)
"Nieuwe mensen, nieuwe dingen, nieuwe technieken! Dat vind ik leuk! Echt een heerlijk (te) gekke belevenis! (Timo Schroyen)
"Deze workshop gaf je vleugels!" (Franne Ilsbroekx)

Meer informatie over Anna Carlier kan je hier lezen.

onderdeel van

credits

met dank aan Felix Van Dyck, Riet Janssens, Lemoni Houben, Roos Geraerts, Franne Ilsbroekx, Neel Snyers, Fien Snyers, Fien Bekaert, Eva Bekaert, Ioanna Mertens, Timo Schroyen & Agne Strauven