cultuurcentrum Hasselt

Tom Liekens

Delacroix's dream
zo 13 sep 2015 - zo 8 nov 2015
zo 13 sep 2015
-
zo 8 nov 2015
  • zo 13 sep 2015
    -
    zo 8 nov 2015
    CCHA

Tom Liekens maakt monumentale schilderijen en collages met een heel eigen beeldtaal. Een onderwerp dat steeds terugkomt in zijn werk is de natuur in haar kunstmatige vorm, zoals we die bijvoorbeeld kennen uit dierentuinen en natuurhistorische musea. Of de manier waarop landschappen en dieren werden voorgesteld doorheen de kunstgeschiedenis, in sprookjes of in films.

Zijn werk is doorspekt met citaten uit de kunst en de cultuurgeschiedenis. Hij bekleedt met zijn eigenzinnige werk een volstrekt unieke positie in de kunstwereld. Zijn eerste grote tentoonstelling in Limburg, Delacroix’s dream, is een hommage aan de beroemde Franse schilder uit de romantiek, Eugène Delacroix. Liekens bewondert hem niet alleen, hij deelt met hem de liefde voor het schilderen van o.a. tijgers en leeuwen.

Tom Liekens (°1977) woont en werkt in Antwerpen. De kunstenaar studeerde er in 1999 af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Hij nam deel aan ettelijke exposities, sleepte de Camille Huysmansprijs voor Schilderkunst (2006) in de wacht en werd genomineerd voor de Prijs Beeldende Kunst van de provincie Antwerpen (2005). Zijn werk is opgenomen in tal van private en publieke collecties, zoals het Museum voor Hedendaagse Kunst (MUHKA), Belfius, Nationale Bank België, Hogeschool Artesis Antwerpen, Universiteit Antwerpen, Kunstcollectie provincie Antwerpen en Museum Van Bommel-Van Dam Venlo. Ook verschenen er twee lijvige monografieën van zijn werk.

onderdeel van

credits

vernissage: zo 13 sep om 15 u / inleiding: de heer Axel Daeseleire, acteur / Op zondag 25 okt om 15 u organiseren we een rondleiding waarbij Tom Liekens toelichting geeft bij zijn werk.