cultuurcentrum Hasselt

a2o-architecten

Connectivity defines spaces
vr 6 mrt 2015 - zo 12 apr 2015
vr 6 mrt 2015
-
zo 12 apr 2015
  • vr 6 mrt 2015
    -
    zo 12 apr 2015
    CCHA

Deze expo biedt de bezoeker een inkijk in de wereld van a2o. a2o vertelt hoe ontwerpen en gebouwen verbindend werken. Het verbindt het ‘nu’ met verleden en toekomst, met het belang van de context en de autonomie en verantwoordelijkheid van architectuur en stedenbouw. Het verbindt engagement, vakmanschap en verbeelding op een eigentijdse wijze.

Het werk van a2o bevindt zich op het spanningsveld tussen twee werkelijkheden, die ook in deze tentoonstelling centraal staan: het grote verhaal, de rode draad, over de filosofie en het creatieproces. En het bijzondere, het concrete, over de thema’s van deze tijd en de architectuur.

Deze twee verhaallijnen zijn verweven in de scenografie zodat tekst en beeld eigen verbindingen aangaan. Het is een verhaal over ‘connectiviteit’, dat zich ontplooit aan de hand van concrete leidmotieven en ontwerphoudingen en vertelt hoe de filosofie van a2o zich verankert in de sociaal-ruimtelijke werkelijkheid van vandaag.

Connecties die doen nadenken over verwachtingen, laten dromen over een goede plek om te wonen, te werken en te ontspannen. Essentieel is de interactie met het publiek: de kracht van de verbeelding ligt immers bij de beschouwer. Stap dus mee in dit verhaal, en leg verbanden, ook al waren ze initieel misschien niet zo bedoeld: de verbindingen overstijgen telkens de afzonderlijke gedachte.

credits

vernissage: vr 6 mrt 2015 om 20 u