cultuurcentrum Hasselt

Kees Barten & Frans Van Roy

za 1 mrt 2014 - zo 13 apr 2014
za 1 mrt 2014
-
zo 13 apr 2014
  • za 1 mrt 2014
    -
    zo 13 apr 2014
    CCHA

Kees Barten (°1953, Geleen) studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Tilburg. Hij leeft en werkt in Berg en Terblijt in de Nederlandse provincie Limburg. Sinds 1984 exposeert hij regelmatig in binnen- en buitenland. Hij houdt zich sinds 1980 bezig met de verschillende expressieniveaus en materialiteit van de verf. Via een intensief en langdurig schilderproces, dat vele weken en maanden kan duren, laat Barten door toepassing van talrijke lagen kleur zijn beelden ontstaan.

Bij Frans Van Roy (°1952, Lommel) gaat schilderen vooral over het proces van het schilderen. Het streven naar een nieuw beeld bezit voldoende relevantie om het ook als beeld te laten bestaan. Het schilderen is voor hem een zoektocht naar het moment waarop een nieuw beeld ontstaat. De beeldenrijkdom van de natuur is daarbij zijn habitat en zijn grote inspiratiebron. Soms verwijzen de werken naar takken of andere landschappelijke elementen, al streeft hij er niet naar deze elementen weer te geven, maar wel er gebruik van te kunnen maken om te schilderen.

credits

vernissage: zo 9 mrt om 15u / inleiding: de heer Dan Holsbeek, kunstcriticus / in samenwerking met Frank Hendrickx, arteVentuno archives, Hasselt