cultuurcentrum Hasselt

Jacques Charlier

No style, only ideas
zo 15 sep 2013 - zo 10 nov 2013
zo 15 sep 2013
-
zo 10 nov 2013
  • zo 15 sep 2013
    -
    zo 10 nov 2013
    CCHA

Jacques Charlier (°1939, Luik) is als kunstenaar autodidact. Hij begint zijn loopbaan als bediende op de provinciale technische dienst. Wanneer hij docent grafiek wordt aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Luik betekent dat een voedingsbodem voor zijn persoonlijke productie.

Zijn demarche wordt ondersteund door een kritische analyse van de kunstwereld, de kunstmarkt en de avant-garde. In zijn zoektocht naar het afstemmen van idee en medium geeft hij voorrang aan een multidisciplinaire benadering.

Door beurtelings te kiezen voor schilderkunst, fotografie, video, muziek, schrift, beeldhouwkunst, installaties, stripverhaal, publiciteit… assimileert hij met evenveel gemak de taal van de diverse stijlen en stijlperiodes.

Jacques Charlier stelt regelmatig tentoon in binnen en buitenland. Hij is ook vertegenwoordigd in talrijke privé collecties, collecties van Belgische instellingen zoals de Franse Gemeenschap, de musea voor moderne kunst van Antwerpen, Brussel, Gent en Oostende, evenals in het Musée d’Art Moderne Grand-Duc Jean in Luxemburg.

credits

vernissage: zo 15 sep om 15 u / inleiding: Dan Holsbeek, kunstcriticus