Al vanaf het begin van haar carrière in de jaren ’70 zijn zuurstof en elektriciteit belangrijke ingrediënten in het werk van Liliane Vertessen. Zowel letterlijk als figuurlijk wil zij zuurstof creëren. Letterlijk door het jaarlijks planten van dennen en figuurlijk via haar kunst. Vanuit een kinderlijke naïviteit wil zij steeds maar voortdoen. Elektriciteit staat daarbij symbool voor het zichzelf opladen om steeds weer nieuw werk te maken en creatief te zijn als kunstenaar.
Ook cultuurcentrum Hasselt heeft zijn wortels in de zeventiger jaren. Zuurstof en elektriciteit zijn ook hier de ingrediënten waarop de uitbouw van de werking van het cultuurcentrum doorheen de jaren is gebaseerd, maar het is het ook een kans om na te denken over de toekomst.
In de tentoonstelling combineert Liliane Vertessen werk uit de jaren ’70 met nieuw werk. In haar ruim dertigjarige carrière vormt de fotografie het uitgangspunt van een multimediale installatie.
Stoere, maar tegelijkertijd kwetsbare, zwart-wit zelfportretten worden ingekleurd, met gekleurde folie overtrokken, van neon opschriften voorzien, met pailletes, pluimen en stukjes pels behangen, door beeldhouwwerk bijgestaan. Het gladde fotografisch oppervlak wordt gecounterd door de tactiele attributen die eraan worden vastgehecht. Fotografie wordt een middel om te schilderen, te sculpteren, te performen.