cultuurcentrum Hasselt

Tristero/BRONKS

Niks
vr 11 jan 2019 - 13.30 u
vr 11 jan 2019
13.30 u
  • vr 11 jan 2019
    13.30 u
    CCHA - kleine theaterzaal

Het is woensdag 17 november 2049. Youri en Kristien, twee oude klasgenoten, praten voor het eerst over wat er ooit gebeurde. Toen. Op maandag 3 september 2019. De dag waarop het allemaal begon. De dag waarop Peter zei dat alles zinloos is en het klaslokaal verliet. Zonder de deur achter zich dicht te trekken. Die deur, die bleef op een kier staan. Alsof ze stond te glimlachen. Te grijnzen.
 

Peter stopt met school en gaat in een pruimenboom zitten niksen. Zijn klasgenoten proberen hem op andere gedachten te brengen door stiekem ‘een berg van betekenis’ op te richten. Die bestaat uit wat voor elk van hen het dierbaarst is. En dat mogen ze in elkaars plaats bepalen. Het begint onschuldig, maar de gevraagde offers worden steeds extremer en wreder...
 

Tristero en BRONKS bewerkten het messcherpe Niets (2000) van de Deense schrijfster Janne Teller tot een zwart sprookje over de zin van het leven, voor iedereen die er (nog) op zoek naar is.
 

de makers
Tristero en jeugdtheater BRONKS zijn beide gevestigd in Brussel. Theatergezelschap Tristero komt nagenoeg ieder seizoen naar CCHA met een avondvoorstelling en heeft een neus voor minder bekende maar interessante teksten. Jeugdtheater BRONKS staat voor teksttheater dat reflecteert over de wereld om zich heen. Samen maken ze van deze Niks een bijzonder relevante voorstelling voor zowel jongeren als volwassenen.

theater / secundair onderwijs 2de graad / max. 250 / leerling € 8 / individueel € 8 

credits

tekst gebaseerd op Niets van Janne Teller / van & met Kristien De Proost & Youri Dirkx / lichtontwerp Harry Cole / techniek Koen De Saegher / cocreatie & vormgeving Marie Szersnovicz / cocreatie & fotografie Mirjam Devriendt / © Mirjam Devriendt

tristero.be & bronks.be