ma 6 mei 2019 - 20.00 u

Le Bal - Het dansfeest van de eeuw

Jakop Ahlbom Company
ma 6 mei 2019
20.00 u
  • ma 6 mei 2019
    20.00 u
    theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

1918. In een danslokaal komen mensen samen op zoek naar liefde, gezelschap en vertier. Ze dansen, flirten, maken ruzie en vervelen zich. Ze komen en gaan. De jaren verstrijken, de maatschappij verandert en de mode en muziek ondergaan de ene transformatie na de andere. Maar het danslokaal blijft bestaan. De dansers blijven dansen en passen zich steeds weer aan het nieuwe tijdperk aan.
 

Le bal omspant een periode van 100 jaar: de voorstelling begint aan de vooravond van the roaring twenties. Het vrouwenkiesrecht is nog niet ingevoerd en het is onrustig in Europa. Vanaf dat moment neemt de voorstelling ons mee op een wervelende trip doorheen jaren en decennia, tot aan het hier en nu. De band Alamo Race Track begeleidt deze reis door de tijd en speelt de wereldhits van de afgelopen honderd jaar.
 

Le bal biedt een dwarsdoorsnede van hoe we in de afgelopen eeuw (samen)leefden. Hoe we door de eeuwen heen steeds op zoek zijn naar liefde en geborgenheid. En hoe onvermijdelijk het veranderen van de tijd is.
 

Jakop Ahlbom laat zich voor Le bal inspireren door de gelijknamige film van Ettore Scola. Op zijn geheel eigen manier herwerkt hij de film tot een woordeloze mix van mime, dans, slapstick, live muziek, special effects en vervreemdende poëzie. Jakop Ahlbom is een terugkerende gast in CCHA. De voorbije seizoenen zag je Vielfalt (2009), Lebensraum (2011), het bloedstollende Horror (2016) en de dansvoorstelling Swan lake (2016) in samenwerking met ICKamsterdam. Vorig seizoen werd zijn Innenschau [revisited] in CCHA afgesloten met een staande ovatie.

credits

concept & regie Jakop Ahlbom / spel 12 performers / live muziek Alamo Race Track / dramaturgie Judith Wendel / decorontwerp Jakop Ahlbom i.s.m. Douwe Hibma / lichtontwerp Yuri Schreuders / © Sanne Peper
jakopahlbom.nl

 

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring