cultuurcentrum Hasselt

Fien Leysen

Wat (niet) weg is
za 23 mrt 2019 - zo 24 mrt 2019
za 23 mrt 2019
-
zo 24 mrt 2019

Een inktuitwisser. Een stempelkussen. Printerpapier. Dat was het vertrekpunt voor de voorstelling Wat (niet) weg is. Een voorstelling over controle, gemis, het menselijke geheugen en wat er overblijft van de dingen die voorbij gaan.
 

In een brief aan de heer Jef Colruyt zoekt Fien Leysen naar antwoorden op onbeantwoordbare vragen. Hoe ga je als persoon en als maatschappij het best om met verlies? Hoe lang mag missen duren? Heeft het zin om alles bij te houden en te onthouden? Kan je je leven in tekst en beeld vastleggen? En wat gebeurt er met ons wanneer we sterven?
 

Wat (niet) weg is is een zoektocht naar troost en antwoorden, langs wetenschap en persoonlijke anekdotes, in de vorm van een multimediale voorstelling. Als toeschouwer krijg je de kans om het verhaal individueel te beleven, aan de hand van desktopbeelden, interviews, en een persoonlijke vertelling. Een verrassende ervaring. Een ontroerend en ontwapenend kleinood dat je graag nog een tijdje met je meedraagt.
 

Fien Leysen behaalde haar diploma Drama/ Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Lang voor haar afstuderen was er al de drang om te schrijven, spelen, maken, vertellen, interviewen, presenteren en filmen. In 2008 startte ze als YouTube-vlogster en intussen heeft ze meer dan 28.000 abonnees opgebouwd.

credits

tekst, vertelling, camera & montage Fien Leysen / decor & scenografie Manu Siebens, Fien Leysen & Hugo Moens / begeleiding Tom Struyf, Willem De Maeseneer & Geert De Vleesschauwer / mentor Rebekka De Wit