ma 18 mrt 2019 - 20.00 u

La musica II

De Spelerij
ma 18 mrt 2019
20.00 u
  • ma 18 mrt 2019
    20.00 u
    kleine theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Ze zijn al enkele jaren uit elkaar. Morgen wordt hun scheiding uitgesproken. In het hotel waar hun passionele liefde ooit begon ontmoeten ze elkaar. Ze brengen samen de avond en nacht door tot het weer ochtend wordt.

Nog zoveel om over te praten. Nog zoveel om te delen. Nog zoveel om op terug te kijken. Ze delen een verleden waar alles kon, waar alles was. Dat maakte het ook onmogelijk. Verstikkend soms. Maar de liefde was puur, echt en allesomvattend.

Dat weten ze allebei. Daarom willen ze niet weg. Want 'hier en nu' is werkelijkheid. Een verhaal over loslaten om te kunnen liefhebben. Over afscheid en de onmogelijkheid daarvan. Een zinderende en tintelende reis over trots. Over verlangen. Over onvervulbare wensen. Maar bovenal over liefde.
 

Marguerite Duras schreef La musica in 1965, maar deze eerste versie bleef na ruim twintig jaar nog steeds onderhuids bij haar knagen. Ze bleef, zoals ze zelf zei, "hun gebroken stemmen, aangetast door de vermoeidheid van die doorwaakte nacht, horen". In 1985 voegde ze uiteindelijk een extra bedrijf toe: La musica II.
 

De Spelerij brengt stukken uit de literatuurgeschiedenis en maakt er verfrissend en toegankelijk theater van. Sterke verhalen met tijdloze onderwerpen, een nauwkeurig uitgekiende scenografie, de kern van menselijke emotie, vervat in degelijk spelerstheater. Bezieler en drijvende kracht Paula Bangels weet bovendien steeds een mooie cast samen te brengen. Eerder zag je in CCHA Othello (2011), Vrijdag (2013) en Dinez in de sneeuw (2017). Voor deze kwetsbare La musica II ruilt De Spelerij de grote zaal in voor de intieme setting van de kleine theaterzaal.
 

Met David Cantens (o.a. Marsman, De vijfhoek, Ella, Zone Stad, Aspe) en Katrien De Becker (o.a. Spoed, Familie) en live muziek van Udo.

credits

regie Paula Bangels / tekst Marguerite Duras / live muziek Udo / met David Cantens & Katrien De Becker
despelerij.be

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring