ma 18 feb 2019 - 20.00 u

Heisenberg

Johan Simons/Theater Rotterdam
ma 18 feb 2019
20.00 u
  • ma 18 feb 2019
    20.00 u
    Theater aan het Vrijthof
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Heisenberg: een knetterend liefdesspel tussen twee mensen die al een groot deel van hun leven hebben geleefd. Kan een liefdesrelatie op latere leeftijd onderzocht worden via een wetenschappelijk principe? Midden op een hectisch, overvol station, ziet Georgie Alex en ze kust hem in zijn hals. Dit indringende moment dwingt de twee vreemden ertoe zichzelf op het spel te zetten. Eigenlijk zijn ze niet op zoek naar iets en zeker niet naar iemand, maar gaan ze tot hun eigen verrassing een ontdekkingsreis aan naar elkaar, naar zichzelf en naar wat het leven hen nog te bieden heeft. Ze proberen een manier te vinden om te leven met de obstakels die de weg naar vrijheid en geluk blokkeren.
 

Simon Stephens - één van de meest gevierde Engelse toneelschrijvers van het moment - schreef een stuk zoals hij nooit eerder deed. Het onzekerheidsprincipe van Heisenberg koesterend, experimenteert hij vrijuit met Georgie en Alex. Hij creëert een humoristisch, muzikaal en energiek universum, een wereld vol levenskracht die loskomt als je het onvoorspelbare omhelst.
 

In de Nederlandse bewerking van Heisenberg staan theatericonen Hans Croiset en Elsie de Brauw samen op het toneel. De scherpzinnige vertaling van Ariane Schluter voedt de chemische reactie tussen deze twee topacteurs. Voeg daar nog eens de regie van Johan Simons aan toe en je kan deze voorstelling op z’n minst veelbelovend noemen.
 

"Als je iets van heel dichtbij bekijkt dan realiseer je je dat je met geen mogelijkheid kunt zeggen waar dat ‘iets’ naartoe gaat of met welke snelheid. Wist je dat? En als je erop gaat letten waar dat 'iets' naartoe gaat of hoe snel, dan kun je het niet meer goed bekijken. Dat is wezenlijk de waarheid. Dat is wezenlijk wetenschappelijk bewezen zijnde de waarheid. Door een wetenschapper. Werner Heisenberg. 1927. Het onzekerheidsprincipe."

credits

bus naar Maastricht / vertrek CCHA 19 u / regie Johan Simons / tekst Simon Stephens / vertaling Ariane Schluter / met Elsie de Brauw & Hans Croiset / decorontwerp Marc Warning / kostuums Elsie de Brauw i.s.m. kostuumatelier Theater Rotterdam / inleiding op de bus Beatrice Henckaerts / © Lonneke van der Palen
theaterrotterdam.nl

 

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring