zo 13 jan 2019 - 14.30 u

ZondagGasten #4

met Frie Leysen, Koen Vanmechelen, Koen Timmers & Sad Sad Sad
zo 13 jan 2019
14.30 u
  • zo 13 jan 2019
    14.30 u
    parketzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Vierde episode van de talkshow ZondagGasten. Guido Wevers en zijn bijzondere praatgasten laten hun licht schijnen op wat ons in de wereld met elkaar verbindt of van elkaar scheidt. Vandaag rond de tafel een 'grande dame' in de kunstenwereld, een cosmopolitische kunstenaar en de bijna beste leerkracht ter wereld.

Frie Leysen
Frie Leysen, geboren in Hasselt, was de eerste directeur van deSingel in Antwerpen (1980-1991). In 1994 lanceerde ze samen met Guido Minne het Kunstenfestivaldesarts in Brussel. Vanaf 2004 richtte ze zich op internationale projecten: Meeting Points, Theater der Welt, de Berliner Festspiele, de Wiener Festwochen. Ze kreeg heel wat belangrijke prijzen en titels: Arkprijs van het Vrije Woord, barones verheven in de Belgische adelstand, Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Algemene Culturele Verdienste (2003), Eredoctoraat aan de Vrije Universiteit Brussel (2007) en de Erasmusprijs (2014) "omdat Leysen een onverschrokken voorvechter is van de podiumkunsten en bijdraagt aan vernieuwing in het internationale theater."

Koen Vanmechelen
Koen Vanmechelen verbindt in zijn projecten kunst, wetenschap en de wereld. Zijn meest bekende project is zonder twijfel het Cosmopolitan chicken project: een wereldwijd kruisingsprogramma met nationale en regionale kippenrassen, een metafoor voor de mondiale culturele en genetische smeltkroes. Een tweede project waarbij kunst en wetenschap verenigd worden is The walking egg. Via een focus op fertiliteit in ontwikkelingslanden wil het project vragen stellen over de menselijke identiteit. Ten slotte is er de CosmoGolem. Een houten reus staat symbool voor universele kinderrechten. Recent maakte hij ophef met de 600.000 beeldjes in klei die in Ieper in een installatie werden gezet in nagedachtenis van de even zoveel slachtoffers van de Grote Oorlog.

Koen Timmers
Koen Timmers, leerkracht webdesign aan CVO De Verdieping in Heusden-Zolder en lector aan de Hogeschool PXL in Hasselt, was één van de tien finalisten in de Global Teacher Prize, een jaarlijkse verkiezing van de beste leerkracht ter wereld. Deze Limburgse topleerkracht heeft een aantal internationale projecten lopen. Via het Kakuma project zorgt hij ervoor dat kinderen in Afrikaanse vluchtelingenkampen les kunnen krijgen via Skype. In het project Climate action worden scholen uit de hele wereld met elkaar verbonden door een webplatform over klimaat.


Sad Sad Sad
Voor fans van schoonheid en melancholie. Hou je van bands als Mazzy Star, Cigarettes After Sex, Low of de classics van JJ Cale en The Velvet Underground? De 'heartfelt songs' van Niné Cipolletti zijn (h)eerlijke miniatuurtjes over het leven zoals het is. Intimistische, pure songs over de kleine verhalen van elke dag. Altijd hoopvol en dromerig, aan een verstild tempo. Sinds de lente van 2017 werkt Niné aan een eerste full album, samen met Gert Cools en Wim Smets. Met een Duyster-verleden als één van de Belgische slowcore pioniers voelen de klanken wellicht vertrouwd aan voor wie hield van Krakow, maar de stem van Niné maakt het geheel wat meer uptempo en poppy.
onderdeel van
ZondagGasten

credits

presentatie Guido Wevers / met Frie Leysen, Koen Vanmechelen, Koen Timmers, band Sad Sad Sad / © Johan Jacobs, Ilja Höpping & Miel Noelanders/@PHOGMOgraphy
koenvanmechelen.bekoentimmers.be & sadsadsad.be

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring