vr 28 sep 2018 - 12.15 u

Tussen 2 lijnen - Rick De Leeuw & Rombout Nijssen

Verbeter de wereld
vr 28 sep 2018
12.15 u
  • vr 28 sep 2018
    12.15 u
    boekhandel Grim
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Hoe zou het zijn met (de erfenis van) Phil Bosmans? Wat betekent zijn gedachtengoed voor onze wereld van vandaag?

Om de relevantie van zijn nalatenschap te onderzoeken is Rick de Leeuw in Verbeter de wereld op bezoek gegaan bij uiteenlopende geesten als Dirk De Wachter, Rik Torfs, Jef Colruyt, Koen Vanmechelen, pater Jef Vankerckhove, Mustafa Kör en Walter Van Steenbrugge. Rijksarchivaris Rombout Nijssen plaatst deze portretten in een breder perspectief.

In heldere hoofdstukken en rijk geïllustreerd wordt een beeld geschetst van het grote belang van de zachtere krachten in een verhardende samenleving.

“Wordt een waarheid minder waar omdat deze waarheid wollig klinkt? In een tijd waarin  polarisering, verharding en wantrouwen de bovenhand dreigen te krijgen, zijn de medemenselijkheid en empathie misschien wel relevanter dan ooit. Met dit boek laten we de stem van Phil Bosmans dan ook weer klinken in de maatschappij van vandaag.” Rick de Leeuw

Wees tijdig met het bestellen van je kaartje, want het aantal plaatsen in het bovenzaaltje van boekhandel Grim is beperkt.

onderdeel van
Tussen 2 lijnen

credits

i.s.m. Boekhandel Grim & Bibliotheek Hasselt Limburg / © Arrow-Up


Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring