cultuurcentrum Hasselt

Grand Hotel Europa

Tussen 2 lijnen - Ilja Leonard Pfeijffer
za 16 mrt 2019 - 14.00 u
za 16 mrt 2019
14.00 u
  • za 16 mrt 2019
    14.00 u
    Bibliotheek Hasselt Limburg - Dusart

zaterdagmiddaglezing in de Bibliotheek Hasselt Limburg aan het Dusartplein

De zaterdaglezingen in de bibliotheek kennen een lange en goede traditie. Zowel auteurs van fictie als schrijvers van non-fictie komen hier graag het beste van zichzelf geven en kunnen er altijd rekenen op een talrijk en geïnteresseerd publiek.

Ilja Leonard Pfeijffer houdt zielsveel van Europa. In 'Grand Hotel Europa' bezingt hij haar glorierijke verleden en uit hij zijn grote bezorgdheid over de toekomst van het continent.
Pfeijffer schreef de roman van het jaar. Een grootse satire over alles: van destructief massatoerisme tot de uitverkoop van de Europese cultuur.


Ilja Leonard Pfeijffer
Ilja Leonard Pfeijffer is dichter en schrijver. Hij heeft zich onderscheiden in zo goed als alle denkbare genres, behoort tot de meest gelauwerde auteurs van het taalgebied en wordt erkend als een van de dwingendste stemmen in de hedendaagse Nederlandse literatuur. Hij heeft meer dan veertig titels op zijn naam, waaronder poëzie, romans, korte verhalen, toneelteksten, essays, wetenschappelijke studies, columns, vertalingen en bloemlezingen. Stilistisch machtsvertoon en klassieke vormbeheersing stelt hij in dienst van literaire vernieuwing en een toenemend engagement, dat ook expliciet tot uitdrukking komt in zijn werk als columnist en documentairemaker voor de televisie.


Grand Hotel Europa
'Grand Hotel Europa' is de grote roman van Ilja Leonard Pfeijffer over het oude continent, waar zoveel verleden is dat er voor toekomst geen plek meer is en waar het meest reële toekomstperspectief geboden wordt door de exploitatie van dat verleden in de vorm van toerisme. Het is een theatraal en lyrisch boek over de Europese identiteit, nostalgie en het einde van een tijdperk. Het is, hoe verontrustend het ook zijn mag, zijn beste boek tot nu toe.

credits

i.s.m. Boekhandel Grim & Bibliotheek Hasselt Limburg / © Stephan Vanfleteren & Inge Delee
iljapfeijffer.com