Bach dynastie

Vox Luminis
do 29 nov 2018
20.00 u
  • do 29 nov 2018
    20.00 u
    Sint-Quintinuskathedraal
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Bach had niet alleen componerende zonen, maar ook muzikale voorouders die ten onrechte zijn verzwolgen door zijn titanische schaduw. Gelukkig zijn de zangers van Vox Luminis schatgravers die op zoek gingen naar de mooiste stukken van Bachs rijke familie. Ze stuitten op fraaie motetten, die ze combineren met Bachs sublieme Jesu meine Freude. Een deel van het programma verscheen al op cd, die alom de hemel ingeprezen werd.
 

Om bepaalde projecten in de diepte uit te werken, kan Vox Luminis op verschillende residenties rekenen. Concertgebouw Brugge haalde het ensemble als ‘huisartiest’ binnen en dat deden ook l’Abbaye aux Dames de Saintes, het Festival Oude Muziek in Utrecht en het Festival Musique et Mémoire. In Engeland is het Festival Aldeburgh, gesticht door Benjamin Britten, sinds dit jaar een vaste partner.
 

In 2017 participeerde het ensemble aan opvoeringen van wereldniveau. Bovendien ligt er een aantal prominente opnames in het vooruitzicht, zoals de Dixit dominus van G.F. Händel en het Magnificat van J.S. Bach. Vox Luminis en zijn verlichte stemmen kregen net de KLARA-prijs voor beste ensemble.
 

Een project, een doelstelling, een weg: oude vocale muziek aan een hedendaags publiek presenteren, de essentie van deze muziek uitdragen met passie en via de stem naar het licht reiken. Dat is Vox Luminis.

Johann Michael Bach Sei lieber Tag wilkommen, Nun treten wir ins neue Jahr, Halt was du hast & Herr, ich warte auf dein Heil
Johann Christoph Bach Der Mensch vom Weibe geboren, Fürchte dich nicht, Lieber Herr Gott, wecke uns auf & Ich lasse dich nicht
Johann Ludwig Bach Das Blut Jesu Christi & Das ist meine Freude
Johann Sebastian Bach Jesu meine Freude, BWV 227

programmaboekje

"Dit vocale ensemble vertolkt oude muziek loepzuiver en expressief. Je ziel wordt geroerd."
De Telegraaf

credits

artistieke leiding Lionel Meunier / sopraan Sara Jäggi, Zsuzsi Tóth, Stefanie True, Caroline Weynants & Kristen Witmer / mezzosopraan Kerlijne Van Nevel / countertenor Alexander Chance, Daniel Elgersma & Jan Kullmann / tenor Robert Buckland & Philippe Froeliger / bariton Olivier Berten / bas Sebastian Myrus & Lionel Meunier / viola da gamba Ricardo Rodríguez Miranda / orgel Bart Jacobs / © Ola Renska
voxluminis.com

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring