Vadertje en moedertje (6+) - Belgische première

BonteHond
di 5
maart

Sla een willekeurige speelgoedfolder open en de wereld wordt je voorgeschoteld in roze en blauw, poppen en auto’s, meisjes en jongens. De één schijnt te dromen van stofzuigers en baby’s, de ander van vliegtuigen en boormachines. Zij veegt de vloer en poetst het koper, hij verkent als astronaut het universum.
 

Het meisje is mooi en gehoorzaam, de jongen stoer en actief. En zo is het, zo wordt ons dat verteld, al jaren en jaren en jaren.
 

"Ik trek een jurk aan en speel moedertje. Jij draagt een snor en bent vadertje. En jij. Jij bent ons kind. Maar wij zijn te arm om voor je te kunnen zorgen. Dus sturen we je met wat oud brood het bos in. Dan ben ik een fee en verander ik jou in een pop van hout. En dan, dan begint ons avontuur.”

Waarom doen we de dingen ‘zus en zo’ alleen maar omdat het lijkt alsof iedereen het ‘zus en zo’ doet? Laten we alles wat we ooit bedacht hebben over elkaar in een grote trommel stoppen, deze heel hard schudden en dan kijken wat er van overblijft. Alles moet anders.
 

Drie, Aaipet, Legends, Niet huppelen, Zebra zebra… deze lijst aan voorstellingen kan nog heel lang worden. BonteHond is, met zijn uitdagende theater dat net weer anders is als verwacht, kind aan huis in CCHA en het Krokusfestival.
 

We houden van verrassingen, jullie toch ook? Dus daarom Vadertje en moedertje: een sprookje, maar dan anders!

credits

regie René Geerlings / tekst Susanne Schuhmacher / dramaturgie Judith Faas / spel Tessa Jonge Poerink, Michiel Blankwaardt & Manon Nieuweboer / muziekdecor Wim Conradi / © Kamerich & Budwilowitz
bontehond.net

Cookies

Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.

lees hier onze privacyverklaring sluiten