cultuurcentrum Hasselt

Tuning People & MAAS theater en dans

ChitChat (4+)
zo 14 okt 2018 - 15:00
zo 14 okt 2018
15:00
  • zo 14 okt 2018
    15:00
    CCHA - kleine theaterzaal

Als de uitgesproken en fantasierijke taal van MAAS het absurde universum-met-een-hoek-af van Tuning People vindt, tja, dan roffelt het: BOEM, PATS, BAM, PLONK, KLONK, AUW.
 

In dit heerlijke dansduet hotsen en botsen twee meisjes er grappig op los. Ze giechelen, lachen, proesten het uit, spelen, tetteren, dansen, ravotten, vechten en maken het weer goed. Ze bewegen als een twee-eenheid, elkaar voortdurend imiterend. Alles samen en dan weer uit elkaar. Onafscheidelijk en dan weer los. In en uit de pas. Roekeloos in de wereld en het leven.
 

Charlotte Goesaert en Karolien Verlinden maken een wervelende dansvoorstelling met bewegingen die variëren van heel zacht tot heel wild. Joost Maaskant begeleidt hen bij de creatie van de klanken en geluiden die gelijke pas houden, van klankgedicht tot rockopera. Jef Van gestel staat in voor de final touch. Geef toe, droomteam, toch?
 

Denk aan Tape voor kleuters en DaDaKaKa en dUb en kom uit bij ChitChat: een bewegend fris speels intensief klankgedicht voor kleuters.

Een ode aan het klankgedicht in een dansant spel met vormen en lijnen. (...) Mooi hoe al die experimenten van een eeuw geleden nu voor jong publiek zo mooi en fris kunnen samengaan.

theaterkrant.nl, 6 oktober 2018

credits

choreografie & dans Charlotte Goesaert & Karolien Verlinden / eindregie Jef Van gestel / geluidsontwerp Joost Maaskant / kostuums Maartje van Bourgognie / lichtontwerp Gé Wegman / © Clara Hermans
tuningpeople.bemaastd.nl