di 26 mrt 2019 - 20.00 u

RULE OF THREE

Jan Martens/GRIP
di 26 mrt 2019
20.00 u
  • di 26 mrt 2019
    20.00 u
    theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Jan Martens studeerde aan de Fontys Dansacademie in Tilburg en het Artesis Koninklijk Conservatorium in Antwerpen. In 2010 debuteerde hij als choreograaf. Sinds A small guide on how to treat your lifetime companion (CCHA, 2012) en The dog days are over (CCHA, 2014) nam zijn carrière internationaal een hoge vlucht met voorstellingen op podia en festivals wereldwijd. Zijn werk werd ook bekroond met de Prins Bernhard Cultuurfonds prijs Noord-Brabant en de prestigieuze Charlotte Köhlerprijs.
 

RULE OF THREE is een gedanste performance die het midden houdt tussen concert en verhalenbundel. Jan Martens verweeft de vibe van een hardcore nachtclub met het gevoel van verdwalen in de bladzijden van een boek. Soms zwellen ritme, licht en beweging aan, soms worden ze ontmanteld. De voorstelling is een meditatie die - net als onze tijd - gebaseerd is op tegenstellingen: tussen verstilling en explosie, tussen precisie en intuïtie, tussen hart en rede.
 

Voor RULE OF THREE werkt Jan Martens voor het eerst met live muziek als stuwende kracht. NAH, een Amerikaanse drummer en producer, mixt zowel live als geprogrammeerde drums met gevonden geluiden en gemanipuleerde samples.

**** Wat! Een! Voorstelling! In het zinderende samenspel tussen dans en muziek vat Martens de mindset van onze hectische tijd: routineus verdoofd door almaar nieuwe prikkels, fragmentarisch, zappend, concentratiearm. - **** Een indrukwekkende dansvoorstelling die keer op keer aanzet tot nadenken. Een verademing.

De Standaard, 30 september 2017 & De Morgen, 29 september 2017

credits

choreografie Jan Martens / dans Baptiste Cazaux/Steven Michel, Dan Mussett & Courtney May Robertson / muziek & uitvoering NAH / met kortverhalen van Lydia Davis © Denise Shannon Literary Agency, Inc. / kostuums Valérie Hellebaut / lichtontwerp Jan Fedinger / dramaturgie Greet Van Poeck / repetitor Anne-Lise Brevers / coproductie deSingel Antwerpen, Théâtre de la Ville Paris met Festival d’Automne à Paris, Le Gymnase CDCN Roubaix - Hauts-de-France & tanzhaus nrw Essen / met steun van STUK Leuven & Grand Théâtre / met dank aan Marc Vanrunxt & Anne-Lise Brevers / © Phile Deprez
grip.house
 

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring