do 10 jan 2019 - 20.00 u

Augusto - Belgische première

Alessandro Sciarroni
do 10 jan 2019
20.00 u
  • do 10 jan 2019
    20.00 u
    Théâtre de Liège
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

De Italiaanse performer, choreograaf en danser Alessandro Sciarroni heeft een achtergrond in de visuele kunsten. In 2013 werd hij geselecteerd voor Modul Dance, een samenwerkings-project van 19 Europese danshuizen én werd hij genomineerd als beste opkomende choreograaf door Danza&Danza. Zijn werk werd o.a. getoond op de Biennale de la danse in Lyon, Impulstanz in Wenen, Kunstenfestivaldesarts in Brussel, de Biënnale van Venetië en Julidans in Amsterdam.
 

De voorbije jaren deed hij van zich spreken met de trilogie Will you still love me tomorrow: drie buitengewoon fysieke stukken op het snijvlak van dans, performance en folkore waarin hij dieper inging op respectievelijk de Tiroolse volksdans (Folk-s), de jongleerkunst (Untitled_I will be there when you die, CCHA, 2015) en de paralympische balsport goalball (Aurora).
 

In Augusto onderzoekt Sciarroni het gebruik van en de plaats van de stem in het hart van zijn choreografisch werk. De stem die vaak ook zelf beweging genereert. De expressiviteit van gehuil, gelach en tranen, net als de lichaamsgeluiden van de dansers, liggen aan de basis van een vocale én lichamelijke partituur. In een hypnotiserende atmosfeer van galm en klank ontstaat zo een onschatbare emotionele uitwisseling tussen performers en publiek.

credits

bus naar Luik / vertrek CCHA 19 u / regie & choreografie Alessandro Sciarroni / dans 9 dansers uit cast van Massimiliano Balduzzi, Gianmaria Borzillo, Marta Ciappina, Jordan Deschamps, Pere Jou, Benjamin Kahn, Leon Maric, Francesco Marilungo, Cian Mc Conn, Roberta Racis & Matteo Ramponi / muziek Yes Soeur! / lichtontwerp Sebastien Lefèvre / artistieke medewerkers Marta Ciappina & Elena Giannotti / coproductie Marche Teatro – teatro di rilevante Interesse culturale, CORPOCELESTE_C.C.00# - Pôle européen de création, Maison de la Danse - Biennale de la Danse de Lyon, Festival GREC Barcelona, Théâtre de Liège, Teatro Municipal do Porto, CENTQUATRE-Paris, Tanzfabrik Berlin, Centrale Fies, Snaporazverein & L’arboreto - Teatro Dimora di Mondaino / inleiding op bus Laurent Pitsi / © Alice Brazzit
alessandrosciarroni.it

 

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring