za 27 okt 2018 - 20.00 u

Snorri Hallgrímsson & Sun*Sun*Sun String Orkestra + Hugar + Rebekka Karijord

za 27 okt 2018
20.00 u
  • za 27 okt 2018
    20.00 u
    kleine theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Snorri Hallgrímsson & Sun*Sun*Sun String Orkestra
De IJslandse componist en multi-instrumentalist Snorri Hallgrímsson begon als klassieke gitarist. Zijn liefde voor filmmuziek zette hem ertoe aan eigen muziek te schrijven. Hij combineert zijn klassieke achtergrond met elektronica, koormuziek en filmmuziek. Hij werkte lange tijd samen met Ólafur Arnalds aan o.a. The Chopin project (CCHA, 2015), Island songs en de score voor Broadchurch, maar slaat nu zijn vleugels uit met zijn debuut Orbit. Daarop een prachtige mix van strijkers, elektronica en zang.


Hugar

Hugar, dat is het IJslandse duo Bergur Pórisson en Pétur Jónsson uit het slaperige stadje Seltjarnarnes in de buurt van Reykjavík. Pétur studeerde architectuur, trombonist Bergur werkte eerder al met Ólafur Arnalds, Björk en Sigur Rós.
 

Het prachtige debuut Hugar uit 2014 mengde Pórissons koper met Jónssons etherische gitaren, met verspreide zachte piano en een elegant strijkkwartet. Denk post-rock meets post-klassiek met invloeden van Bach over Bob Dylan en Pink Floyd tot Sigur Rós en Nils Frahm. Intussen tekenden ze zowel bij het management van Sigur Rós als bij Sony en zijn de verwachtingen voor het nieuwe album hooggespannen.
 

"A bewitching, haunting neo-classical record." The Independent


Rebekka Karijord
De Noorse Rebekka Karijord (CCHA, 2013) vond enkele jaren geleden haar toevluchtsoord in het Zweedse Stockholm, maar toch weet ze als geen ander de Noorse rust in haar albums te verpakken.
 

Karijord heeft een volslagen eigen geluid. Niet alleen haar stem maar ook haar veelal pianistieke composities met ritmische percussie en sfeervolle elektronica zijn van een klasse apart. Haar stem houdt het fraaie midden tussen Cat Power, Sinéad O’Connor, Agnes Obel en Nathalie Merchant.
 

Sinds haar vorige passage in CCHA verschenen Music for film and theatre (met artwork van Belgisch kunstenaar Koen Broecke) en Mother tongue, een intiem en persoonlijk album dat bij elke luisterbeurt meer verrassingen prijsgeeft. Speciaal voor Nordic night(s) komt Rebekka opnieuw naar Hasselt.

9/10 - Mother tongue is de plaat waarmee Rebekka Karijord definitief haar concurrenten onder tafel veegt.

enola.be, 3 februari 2017

credits

Snorri Hallgrímsson: piano & zang Snorri Hallgrímsson / strijkkwartet Sun*Sun*Sun String Orkestra - Hugar: gitaar, keyboard & elektronica Pétur Jónsson / trombone & elektronica Bergur Pórisson / © Olafur Baldvin Jonsson - Rebakka Karijord: piano & zang Rebekka Karijord / © Emilia Bergmark-Jimenez
facebook.com/snorrihallgrimsson, hugar.is & rebekkakarijord.com

    

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring