cultuurcentrum Hasselt

Bert Kruismans

De blote Belg
di 19 mrt 2019 - 20.00 u
di 19 mrt 2019
20.00 u

Bert Kruismans staat er weer! Na een relatieve luwte na de viering van zijn eerste 20 jaar op de planken, viert hij zijn wedergeboorte met een terugkeer naar datgene waar hij het sterkst in is: dit land en zijn bewoners een spiegel voor houden.
 

Op basis van zijn bestseller De blote Belg en zijn rubriek in Iedereen beroemd is er nu deze avondvullende show die je confronteert met onverwacht cijfermateriaal.
 

Bert Kruismans levert je antwoorden op vragen waarmee je misschien al lang worstelt (of die je je nooit eerder stelde): Werk je even hard als alle andere Belgen? Verdien je evenveel als alle andere landgenoten? Heb je wel genoeg seks? Drink je niet te veel alcohol? Past je wagen wel bij je inkomen? Klopt het dat je buren meer op reis gaan dan jij? Hoeveel dagen per jaar regent het nu echt in ons land? Betalen we echt het meeste belastingen van heel Europa?
 

In zijn bekende stijl rekent Bert af met hardnekkige clichés en jammerlijke misverstanden. Hij belooft je een voorstelling waar je wijzer en vrolijker van wordt!

credits

spel Bert Kruismans / tekst Bert Kruismans & Peter Perceval / regie Peter Perceval / © Jurgen Rogiers
kruismans.com