cultuurcentrum Hasselt

Muzikale vertelling

Leve Astrid!
za 27 aug 2022 - 14.00 u - 18.00 u
za 27 aug 2022
14.00 u - 18.00 u
  • za 27 aug 2022
    14.00 u - 18.00 u
    CCHA - parketzaal 2

Koop je hier tickets! 

Barbara Rottiers vertelt over het wonderlijke leven van Astrid Lindgren, schrijfster van o.a. Pippi Langkous, De Gebroeders Leeuwenhart en Ronja de roversdochter. Want dat was er zelf ook nogal eentje! Jeroen Goegebuer maakt daar een live soundtrack bij. We vertellen samen, ik met woorden, hij met noten. Het wordt een uurtje ondergedompeld worden in het leven en werk van Lindgren. Samen op reis naar Zweden dus.’

Activiteiten bij de vertelling
Stap in de schoenen van Astrid Lidgren. Welke zotte dingen kan je allemaal doen?

Op je kop! 
14 u-18 u (parketzaal 2)

Geen zin in school? Doe net zoals Astrid Lindgren een kopstand! Je wordt rood en krijgt hoofdpijn: een ideaal smoesje als je ergens absoluut geen zin in hebt. Later in haar leven gebruikte Astrid het als protest voor wereldvrede, dierenrechten en tegen te hoge belastingen. Doe een kopstand en een wens tegen spruiten en stinkende voeten of voor vrede en een schonere planeet!

Poetsschaatsen
14 u-18 u (De Straat)

Pippi Langkous was een heldin in het opleuken van de meest alledaagse dingen. Zo kregen de vloeren van Villa Kakelbont een poetsbeurt met sponzen die ze vastbond… aan haar voeten!  Schoonmaken was nog nooit zo fijn. Trek zelf ‘poetsschaatsen’ aan en zorg voor een vloer die spic en span is!

Op de foto
14 u-18 u (De Straat)

Wil je – net zoals Pippi Langkous – in de zotste situaties terechtgekomen? Transporteer jezelf dan met het green screen naar Villa Kakelbont en maak een grappige foto!

onderdeel van