cultuurcentrum Hasselt

Spirals (6+)

Tim Oelbrandt & De Studio
zo 18 dec 2022 - 15:00
zo 18 dec 2022
15:00 - 15:50
  • zo 18 dec 2022
    15:00 - 15:50
    concert- & theaterzaal

Een voorstelling voor alle leeftijden over de dunne lijn tussen wat echt is en fantasie.

Spirals is een voorstelling waarin objectmanipulatie, magie, muziek en beeld zorgvuldig worden gecombineerd. Tim Oelbrandt vertelt het verhaal van een man die zodanig op zichzelf is dat hij het verschil niet meer voelt tussen het echte leven buiten en zijn fantasiewereld binnen. 

In Spirals spreken de muziek en het beeld. Scène per scène schildert Tim Oelbrandt een droomwereld, ondersteund door prachtige muziek. Een droomfabriekje dat aangestuurd wordt door de manipulatie van de objecten en de kracht van de illusietechnieken.

Het werk van Tim Oelbrandt heeft roots in het magisch theater, in goochelkunst en illusies. In zijn voorstellingen brengt hij zijn publiek in verwarring door te spelen met hun verwachtingen. 

Spirals richt zich naar een publiek van jong én oud. 

Tim Oelbrandt is al jaren een ster in de underground magic community. Met zijn theaterproductie ‘Heen en terug’, waarvoor hij zich verdiepte in de psychologie achter de goochelkunst, zette hij de stap naar het grote publiek. Zijn eerste magische theatervoorstelling werd enthousiast onthaald door jong en oud. Daarnaast is hij ook magic consultant voor diverse theater- en tv-producties. Zo werkte hij mee aan de reeks ‘Nicholas’ en ‘Dat belooft voor later’ op VTM en ‘Donovan’ op RTL..

Dimitri Duquennoy is een beslagen theatermaker en bekend gezicht bij o.a. het Toneelhuis, hetpaleis, Theater FroeFroe, Tutti Fratelli, Toneelacademie Maastricht, Theaterfestival Maastricht, Bruno Vansina en DE KOLONIE MT.

credits

concept & uitvoering Tim Oelbrandt / coaching Dimitri Duquennoy / muziek Nelle Bogaerts / coproductie De Studio / met dank aan Theater op de Markt - Dommelhof
destudio.com / timoelbrandt.be