cultuurcentrum Hasselt

Poupehan

Het Laatste Bedrijf / De Mannschaft
wo 31 mei 2023 - 20:00 - 21:25
wo 31 mei 2023
20:00 - 21:25
  • wo 31 mei 2023
    20:00 - 21:25
    concert- & theaterzaal

Op de vooravond van een zware sneeuwstorm komen drie koppels samen in een chalet in de Ardennen voor hun jaarlijks weekendje weg. Een weekend dat er nagenoeg altijd hetzelfde uitziet. Gebruikelijke discussies over de kamerverdeling en het boodschappenlijstje, steeds dezelfde wandeling met jeneverfles, het haardvuur met nat hout, het ophalen van dezelfde herinneringen en de ‘ik laat het toch graag proper achter’-poetsbeurt, ook al heb je daarvoor bijbetaald. 

Eén van de vrienden, life coach in opleiding, is ervan overtuigd dat veel koppels zouden scheiden wanneer ze de berichten in de telefoon van hun partner zouden lezen. Deze stelling leidt tot een hevige discussie. Ze besluiten de proef op de som te nemen. Alle vrienden leggen hun telefoons op tafel en vanaf dat moment worden alle inkomende berichten en oproepen met de groep gedeeld. Een spel met simpele regels, maar zonder simpel verloop… 

Poupehan is een tragikomische voorstelling over vriendschap en liefde en de grenzen daarvan. Over patronen, rituelen en clichés. Over karaoke en vegetarisch barbecueën. Over het halsstarrig vasthouden aan oude gewoontes en er niet mee kunnen breken, ook al breken ze jou. 

De Mannschaft was al meermaals bij CCHA te gast met LIV (CCHA, 2019), Herman (CCHA, 2020) en John & Jane (CCHA, 2022) . Nu brengen ze deze boeiende productie met acteurs Lucas Van den Eynde en Viv Van Dingenen (onlangs nog samen in de serie GR5) én Ann Pira, Raf Jansen (Thuis) en Laurence Roothooft. Nu samen op het podium van onze theaterzaal: dat belooft! 

credits

regie & tekst Michai Geyzen & Stijn Van de wiel / spel Lucas Van den Eynde, Viv Van Dingenen, Ann Pira, Raf Jansen & Laurence Roothooft / dramaturgie Bram Verschueren / producent Karen Feys / productieleider Lara Vromman / met dank aan Studio Wattmann & Jeroen Demuynck / © Koen Broos 
hetlaatstebedrijf.be / demannschaft.be