cultuurcentrum Hasselt

Belpop Bonanza Hasselt

Belpop Bonanza Hasselt
do 22 dec 2022 - 20.00 u
do 22 dec 2022
20.00 u
  • do 22 dec 2022
    20.00 u
    concert- & theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Belpop Bonanza. Dat is de wereld van Jan Delvaux en Jimmy Dewit a.k.a. DJ Bobby Ewing. Twee begeesterde muziekfreaks met een specialisatie in de Belgische popmuziek. Op de meest sappige manier vertelt Jan Delvaux al jaren markante Belgenverhalen op Radio 1. Hij werkte ook mee aan de voortreffelijke muziekreeks Belpop op Canvas. Jimmy Dewit maakt soundtracks en is de muzikale spil van Discobar Galaxie. Samen zijn ze Belpop Bonanza en maken ze theater - en televisie - over de geschiedenis van de lichte muziek uit eigen land. De twee gaan op zoek naar sterke en merkwaardige verhalen die ze aankleden met muziek, foto’s en bewegend beeld. De saus is humor, heel veel humor.
 
Delvaux en Dewit gaan bij elke nieuwe show een stap verder. In 2019 begonnen ze aan ze aan hun allergrootste avontuur: de City specials. Belpop is overal. Ook in Hasselt. Elke gemeente groot en klein heeft een schat aan verhalen. Bovendien is popmuziek het nieuwe erfgoed. Overal in het land wordt de eigen muzikale geschiedenis druk gedocumenteerd. En dus gaat Belpop Bonanza van nationaal naar lokaal en maakt het shows op maat.

In Belpop Bonanza Hasselt gaan ze op zoek naar prikkelende muziekverhalen in en vanuit de stad. Denk aan Jacques Brel, Miel Cools, Bedtime for Bonzo, Pukkelpop, Axelle Red, Muziekodroom, Dana Winner, Stijn Meuris, Wouter Dewit… Moet dat nu echt uitgespit worden door twee ‘buitenstaanders’? De mooiste lof komt altijd van een ander. En wie weet wat er bovenkomt als je twee onbevangen ontdekkingsreizigers op je pad tegenkomt in de zomer van 2022… Belpop Bonanza Hasselt is een muzikaal geschenk dat FESTIFIFTY een extra feestaccent geeft.

Jan Delvaux is de auteur van Belpop, De eerste vijftig jaar (2011), Rock Werchter: sinds 1975 (2014) en Belpop Bonanza (2017). Hij vertelt al enkele jaren markante Belgenverhalen op Radio 1 en was de externe harde schijf van Belpop op Canvas. Volgens Bart Peeters weet hij meer over Belpop dan Wikipedia.

Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing) draait tafels bij Discobar Galaxie en onder eigen naam. Hij is auteur-componist en bedienaar van laptops en drummachines. Na honderden feestjes, festivals en radioshows heeft de man een meestergraad behaald. 

Naast de theatershow en de Grote Limburgse Popquiz, is er een derde muzikaal geschenk: een luxe boek over de muzikale geschiedenis van Hasselt. Zo krijgt FESTIFIFTY nóg een extra feestaccent en een blijvende herinnering om te koesteren. Hou onze sociale media en website in het oog voor meer info! Eén ding verklappen we alvast: het wordt een 120 pagina’s tellend hardcover boek in full color, met een bijzonder op maat gemaakt nieuw logo waarop een markant gebouw herkenbaar zal zijn. De richtprijs is zo’n 23 euro

****Belpop Bonanza is een must see voor muziekliefhebbers, weetjesfreaks en alles daartussenin.

- Het Nieuwsblad