cultuurcentrum Hasselt

presentaties work-in-progress op wo 26-do 27 feb 2020

HET LAB@Krokusfestival - Binnenstebuiten, een expeditie #2
za 22 feb 2020 - vr 28 feb 2020
za 22 feb 2020
-
vr 28 feb 2020
  • za 22 feb 2020
    -
    vr 28 feb 2020
    HET LAB

Net als in Krokusfestival 2019 presenteert HET LAB ook in deze editie twee work-in-progress die ontwikkeld werden in residentie, op woensdag 26 en donderdag 27 februari 2020. 

Christine Verheyden - De archeologe
Egypte, in een koningsgraf, in het midden van de woestijn. Een team van archeologen onderzoekt de vele vondsten. Net op het moment wanneer onze archeologe een prachtig juweel ontdekt, stort het graf in! Omringd door stenen en afgescheiden van haar collega’s vraagt ze zich af: zal iemand me missen? Komen ze me redden? Een verhaal over graven in jezelf, moed en zachtheid, Egyptische mythes en de kracht van stenen.

Els Roobroeck, Ilke Teerlinck & Mette Overgaard - Happy feet
Waar is thuis als de dingen uiteen vallen? Gewoon één ruimte of twee? Hoe ziet dit er dan uit, en hoe ziet dat andere eruit? Hoe hoog is het plafond hier, welke kleur hebben de deuren daar? Hoe kan je van twee huizen toch een thuis maken? Waar leiden onze voeten ons heen als ze op zoek zijn naar een thuis? Naar een plek, naar een gevoel, naar iemand?

onderdeel van

credits

De archeologe: concept, tekst & spel Christine Verheyden / coaching Alice Reijs / met dank aan Joke Emmers, Audrey Dero, Els Decaluwe, Ines Denhollander & Dimitri Leue / © Christine Verheyden & Frank Nieuwenhuis
Happy feet: concept Els Roobroeck, Ilke Teerlinck, Vince Virr & Mette Overgaard, regie Els Roobroeck / spel Ilke Teerlinck & Mette Overgaard / advies Erki de Vries & Gerhard Verfaillie / met steun van het door Creative Europe gesteunde project PUSH+ / © Jassy Earl