ma 6 mei 2019 - vr 7 feb 2020

Christine Verheyden

residentie: 6-12 mei 2019 - 27 jan-7 feb 2020
ma 6 mei 2019
-
vr 7 feb 2020
  • ma 6 mei 2019
    -
    vr 7 feb 2020
    HET LAB
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

biografie
Christine Verheyden studeerde drama aan LUCA School of Arts in Leuven, nadat ze eerst een diploma als Egyptisch Archeologe behaalde. Ze speelde in de langspeelfilm Quichote’s island, diverse gastrollen in films (o.a. Le fidèle van Michaël R. Roskam ) en tv-series (waaronder The Team 2, Professor T, Code 37 en Vermist) en speelt regelmatig in kortfilms. Op het podium was/is ze te zien in o.a. Gewonnen brood/Pain perdu (KVS), Kofferkind (coach: Stefan Perceval), RUST (STUK), VILLA (C-mine), Hip Hip Hip Cabine (Audrey Dero) en VERLOREN/PERDU/LOST (Kopergietery). Recent onderzocht ze op de Jan van Eyck Academie in Maastricht de relatie tussen acteren en archeologie.

projectomschrijving De archeoloog
Christine komt voor een tweede residentie naar HET LAB. Ze werkt in deze tweede fase met Joke Emmers, Audrey Dero, Els Decaluwé en wordt gecoacht door Alice Reijs. Na een succesvolle theater- en filmcarrière in Nederland verhuisde Alice Reijs in 2000 naar Vlaanderen. In het theater stond ze in Vlaanderen meerdere seizoenen op de planken met Trilogie van het weerzien en Peter Handke en de wolf en speelde ook mee in Brandbakkes en Kleine Tony. Ze was veelvuldig te zien op TV en samen met haar man, Tom Van Dyck, schreef en regisseerde ze Den elfde van den elfde.

Egypte, in een koningsgraf, in het midden van de woestijn. Een team van archeologen onderzoekt de vele vondsten. Net op het moment wanneer onze archeologe een prachtig juweel ontdekt, stort het graf in! Omringd door stenen en afgescheiden van haar collega’s vraagt ze zich af: zal iemand me missen? Komen ze me redden?

Een verhaal over graven in jezelf, moed en zachtheid, Egyptische mythes en de kracht van stenen. 

De archeoloog zal te zien zijn in het project HETLAB@KROKUS tijdens het Krokusfestival.

credits

© Frank Nieuwenhuis & Christine Verheyden

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring