cultuurcentrum Hasselt

SOUNDSCAPE @ CCHA

immersive samenwerking CCHA & AMPTEC

WAT
Mono, stereo, surround… immersive: Soundscape van D&B Audiotechnik brengt de muziekbeleving van artiest én publiek naar een ander niveau. Het audiosysteem lokaliseert elk individueel geluidsobject, kan het zelfs volgen wanneer het beweegt, lijnt het oog en oor op elkaar, brengt bij elkaar wat bij elkaar hoort. Het publiek hoort nu wat het ziet en vice versa. 

Verschillende binnen- en buitenlandse artiesten zijn met deze nieuwe technologie bezig: Björk tourde er recent mee door Europa, net als Kraftwerk. 

Eind 2019 werd - als eerste theaterzaal in Europa! - de kleine theaterzaal van CCHA door AMPTEC uitgerust met Soundscape, gevolgd door een demo voor professionals (lees: de geluidsmixers van artiesten, live en in de studio). 

HOE
Professionele muzikanten en hun crew of organisaties en organisatoren die de mogelijkheden van het systeem willen verkennen, kunnen gebruik maken van onze kleine theaterzaal om in een unieke setting en op professionele basis te werken. Daarnaast organiseren we try-outs en concerten van de (onderzoeks)projecten die de mogelijkheden van het systeem laten klinken. 

WIE & WANNEER
De voorbije maanden was het stil in CCHA, maar niet altijd en overal: David Poltrock en Adriaan de Roover en Echo Collective waren (herhaaldelijk) aan het werk in onze kleine zaal en komen na de zomer nog terug, o.a. voor de opname van een nieuw album. En ook Svínhunder met Michel Bisceglia komt dan creëren op Soundscape. Alle drie de projecten worden in oktober en november ook live gepresenteerd aan het publiek.

Echo Collective - jan, apr, sep 2021 & mrt 2022
Het Brussels-based ensemble Echo Collective stond de voorbije jaren herhaaldelijk op het CCHA-podium. Tijdens SPOTS 2017 in de oude gevangenis/UHasselt, met hun plays Amnesiac, als ‘de strijkers van A Winged Victory For The Sullen en Jóhann Jóhannsson’ én als uitvoerder van een onuitgegeven compositie van die laatste componist. Recent verscheen een eerste album met ‘eigen’ muziek: The see within, en de live shows daarvan bereiden ze mét Soundscape voor in CCHA. 

Poltrock & de Roover - sep & okt 2021
David Poltrock (De Mens, Hooverphonic) werkte vijf jaar lang aan eigen muziek: Mutes, Moods en Machines. Instrumentale composities van minimale pianostukjes over donkere ambient soundscapes tot elektronische clubtracks. Of: A Winged Victory For The Sullen en Nils Frahm meet Tim Hecker en Jóhann Jóhannsson meet Can en Soulwax. Adriaan de Roover bracht de voorbije jaren als Oaktree een frisse mix van (post)klassiek, ambient en elektronica. In 2019 volgde Leaves, een wondermooi debuut onder eigen naam. Voor fans van Nicolas Jaar, Burial en Four Tet. Samen werken ze aan een nieuw 'immersief' project, mét dans en video: VACUUM.

Svínhunder - okt 2021
Michel Bisceglia en Hans Mullens volgden steeds elkaars artistieke avonturen. Beiden componeerden en orkestreerden - naast hun vele eigen (jazz)projecten als het Michel Bisceglia Trio en Kameel en samenwerkingen met Buscemi, Arsenal en vele anderen - jarenlang muziek voor (inter)nationale filmprojecten. Sinds kort verenigen ze hun muzikale krachten in Svínhunder en combineren ze soundscapes met strijkers in een instrumentaal filmisch geluidsuniversum. Na de soundtrack van De bende van Jan de Lichte is het tijd voor nieuwe immersive horizonten.


   

dbsoundscape.com & amptec.be