cultuurcentrum Hasselt

Jonathan

Bruno Vanden Broecke & Valentijn Dhaenens / KVS
di 2 apr 2024 - 20.00 u
di 2 apr 2024
20.00 u
  • di 2 apr 2024
    20.00 u
    concert- & theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Jonathan brengt twee kleppers samen op ons podium! KVS-gezichten Bruno Vanden Broecke en Valentijn Dhaenens sloegen de handen in elkaar en creëerden deze prachtige voorstelling. Jonathan gaat al enkele seizoenen mee, maar was nog niet eerder te gast in CCHA. Tijd om daar verandering in te brengen!

Jonathan is de naam van een palliatieve zorgrobot, ontworpen door een artificial intelligence-team. Toen COVID-19 de woonzorgcentra plots in een lockdown plaatste, brachten ze Jonathan versneld in roulatie. Zo konden ze enkele ouderen alsnog de juiste zorg toedienen, zonder angst voor besmetting.

De voorstelling staat bol van tegenstellingen: liefde en vergiffenis, vernieling en vernieuwing, leven en dood. Zo betekent het overlijden van patiënt Claudine, de geboorte van Jonathan: haar toegewijde, kunstmatig intelligente verzorger.

Jonathan is een bizar poëtische voorstelling, een af en toe bevreemdende conversatie tussen een robot, een mens en het publiek. Beleef een avond vol verwondering en twijfel over wat het betekent om een mens te zijn. Over wat het betekent om te moeten omgaan met verrassingen en tegenslagen.  

onderdeel van

Even hartverscheurend als hilarisch, en het beroert zowel het hoofd als het gemoed.

- De Standaard 

credits

tekst & spel Bruno Vanden Broecke & Valentijn Dhaenens / stem van Claudine Gilda De Bal & Anne-Marie Loop / geluid Bram Moriau / licht Geert Drobé / kostuums Heidi Ehrhart / © Danny Willems
kvs.be