cultuurcentrum Hasselt

Ode aan de donkerte

Patricia Vanneste & Lies Verswijvel / IJLLAND
wo 4 okt 2023 - 20:00 - 21:00
wo 4 okt 2023
20:00 - 21:00
  • wo 4 okt 2023
    20:00 - 21:00
    parketzaal 1

Maak je op voor een bijzonder concert. Als publiek word je, al liggend en met gesloten ogen, met soundscapes, muziek en storytelling meegenomen op een tocht door de donkere krochten van de ziel. 

In 2018 stapte Patricia Vanneste uit Balthazar, de band die ze veertien jaar eerder oprichtte. Daarnaast hield ze er het strijkkwartet Cordette op na en speelt ze bij Driftwood. In 2020 debuteerde ze met Sohnarr, gecomponeerd tijdens een lange reis in Zweden en Noorwegen. Dat album presenteerde ze tweemaal op ons podium tijdens Nordic night(s).

Recent startte Vanneste een nieuw collectief met schrijfster Lies Verswijvel: IJLLAND. Ode aan de donkerte is hun eerste project en is een hommage aan de emoties waar we in onze samenleving moeilijk blijf mee weten. 
  
Donkerte is een wezenlijk en fundamenteel onderdeel van het leven. Net zoals we winter niet kunnen haasten tot lente en nacht niet tot dag kan ook donkerte alleen duurzaam beleefd worden als het daar de nodige tijd en ruimte voor krijgt. Geen beter moment om Ode aan de donkerte te presenteren én te beleven dan tijdens de 10-daagse van de geestelijke gezondheid. 

credits

muziek & compositie Patricia Vanneste / tekst & storytelling Lies Verswijvel / band n.t.b. / © Eva Vlonck
ijlland.com