cultuurcentrum Hasselt

Triangle of Sadness

zo 23 okt 2022 - 14.30 u
zo 23 okt 2022
14.30 u

Deze voorstelling is een samenwerking en vindt plaats bij Cinema Zed Hasselt.

Hippe influencers Carl en Yaya worden uitgenodigd voor een reisje op een luxe cruise. Hun medereizigers zijn stuk voor stuk multimiljonairs en rijke Russische oligarchen. Aan het hoofd van de bemanning die voor de gasten zorgt, staat de kapitein, een stevige drinker en overtuigd Marxist. Wanneer een storm toeslaat, nemen de gebeurtenissen een onverwachte wending en wordt de hiërarchie helemaal op zijn kop gezet.

Zweeds regisseur Ruben Östlund won met Triangle of Sadness dit jaar zijn tweede Gouden Palm in Cannes (na The Square in 2017) en bewijst zich nogmaals als grootmeester in de spraakmakende zwarte satire vol sociale gêne en met pijnlijk treffende karaktertekeningen. Een donkere, satirische uithaal naar de obsceen rijken, met weinig subtiliteit maar heerlijk losgeslagen scènes. Naast de recent onverwacht overleden actrice Charlbi Dean is het genieten van een geweldige Woody Harrelson in de hilarische bijrol van de dronken kapitein die uitblinkt in marxistische quotes. Östlund kan als geen ander rake observaties van het menselijk gedrag combineren met eigenzinnige zwarte humor.

onderdeel van

Je kunt de Gouden Palm altijd een keer winnen per toeval. Of per vergissing. Maar als je hem twee keer wint, kan men niet langer zeggen dat de jury die avond stomdronken was.

Knack Focus

credits