cultuurcentrum Hasselt

De kleine held

Ultima thule
vr 27 jan 2023
vr 27 jan 2023

Een man alleen. Te midden de weg. Geschramd, gehavend en moe.  De storm is gaan liggen. De strijd gestreden. De heldendaden opgetekend. De overwinning behaald. What a ride!  Dat hij het overleefd heeft, is een wonder. En nu? Terug naar huis. Thuis. Bestaat dat nog? Thuis? En waar ligt dat dan? Waar het vroeger lag? Zal hij rechtstreeks gaan? Of met een omweg? Durft hij wel terug? Wat gaan ze zeggen? Gaat hij daar nog iemand kennen? Het is zo lang geleden. Ruikt het daar nog steeds hetzelfde? Of is alles helemaal anders nu? Een man alleen. Een held. Vol twijfels en vragen. En veel herinneringen op weg naar huis.

In Kleine held gaat Ultima Thule op zoek naar wat er overblijft wanneer de grote heldendaden zijn verricht, wanneer de spots uitgedoofd zijn, het applaus gestopt. Een man die zonet nog een held was, plooit nu terug op zichzelf, op zijn leven zoals het voorhéén zijn heldendom was, op oude en nieuwe verlangens. Wat is hij nog, in de coulissen van het leven? Misschien diegene die hij altijd al was…

Ultima Thule brengt met Kleine held een wervelende roadtrip doorheen het leven, de herinneringen en de dromen van een held. Een wervelende roadtrip met poppen, video en heel veel live muziek!

de makers
Ultima Thule is een Gents figurentheatergezelschap. Ze zoeken steeds opnieuw de grenzen van het beeldend theater op en manieren om objecten tot leven te wekken in een boeiend verhaal. De soundtrack van Kleine held wordt live gespeeld door The Antler King, de Gentse indiepopband van Maarten Flamand en Esther Lybeert. Dreigende muziek met een catchy, psychedelisch kantje die  perfect past bij de roadtrip die Kleine held is.

theater / max. 200 / leerling € 8 / individueel € 8

credits

tekst, regie & creatie Sven Ronsijn / spel Gert Jochems, Els Trio & Esther Lybeert / livemuziek en soundscape Esther Lybeert & Maarten Flamand (The Antler King) / poppen Filip Peeters / kostuums Chris Snik / scenografie en techniek Rupert Defossez / coproductie Perpodium
ultimathule.be