Liesbeth Driessen

LIVE Project 'CCHA / stadspark'

UHasselt, Faculteit Architectuur en Kunst
do 29 sep 2022 - 17.00 u
do 29 sep 2022
17.00 u
  • do 29 sep 2022
    17.00 u
    gebouw cultuurcentrum

Faculteit Architectuur en Kunst van UHasselt, Stad Hasselt en CCHA slaan de handen in elkaar voor LIVE Project.

In een LIVE Project stappen studenten en begeleiders samen met bewoners, beleidsmakers en verenigingen in een proces om na te denken over de toekomst(en) van een bepaalde plek. Opzet is om vanuit onderzoek het publieke debat te ondersteunen. Architectuur is daarbij een middel en geen doel. Studenten verkennen de plek door op pad te gaan, interviews af te nemen, schetsen te maken, te ontwerpen en door meer of minder tijdelijke prototypes te bouwen.

Dit LIVE Project start op 19 september en focust op het stadspark als bemiddelende ruimte (CCHA, Kunstencampus, Jessa Ziekenhuis, kantoren, bewoners, funshoppers, …) en verkent de rol van CCHA als (gevel-)schil tussen binnen en buiten, als (cultuur)instelling en als huis tussen huizen (Katarinawijk).

Op vrijdag 29 september om 17 u ben je heel welkom in CCHA om bij een drankje en een hapje de resultaten te bekijken en bespreken. Deze tijdelijke ruimtelijke interventie gaat overigens ook in dialoog met de tentoonstelling van Architectuurwijzer in en over CCHA.

Voor de tussenpitch op 23 september om 17 u kan je je inschrijven via liesbeth.huybrechts@uhasselt.be

credits