cultuurcentrum Hasselt

EVA

Cristina Branco
do 4 mei 2023 - 20.00 u - 21.25 u
do 4 mei 2023
20.00 u - 21.25 u
  • do 4 mei 2023
    20.00 u - 21.25 u
    concert- & theaterzaal

Met haar pre-corona album EVA bewees Cristina Branco nog maar eens dat ze een van de grootste fadista’s van onze tijd is. Branco geeft de conservatieve en traditionele stroming een nieuwe en unieke stem. Ze verrijkt de fado met jazz, wereldmuziek en pop. Bekroond voor haar album Menina en genomineerd voor een Golden Globe voor 'beste individuele interpretatie’ rijgt ze wereldwijd de ene na de andere show aan elkaar.

Haar tekstkeuzes maakten van de muziek bovendien een ware drager van het poëtische en literaire Portugese erfgoed. Bij de traditionele formules om tragiek te veruitwendigen, legt ze zich niet neer. In plaats van te kiezen voor voorspelbaarheid, hernieuwt ze de emotionele kracht van de muziek telkens opnieuw.

Dompel je onder in de fado en laat je meeslepen door de bandmuzikanten uit haar thuisland. De uiterst getalenteerde musici aan haar zijde maken elk concert tot een ware belevenis. Deze ster van wereldformaat brengt een intieme en persoonlijke voorstelling met live nummers van haar meest recente album EVA en eerder materiaal uit haar rijke carrière.

Na de fadistas Carminho (2016), Gisela João (2017) en Mísia (2018), nu voor het eerst sinds 2011 opnieuw op ons podium: Cristina Branco!

credits

© Joanna Linda
cristinabranco.pt