cultuurcentrum Hasselt

Mozart, Vioolconcerto

Brussels Philharmonic & Sylvia Huang, viool
do 20 apr 2023 - 20.00 u - 21.30 u
do 20 apr 2023
20.00 u - 21.30 u
  • do 20 apr 2023
    20.00 u - 21.30 u
    concert- & theaterzaal

OPMERKING: Inleiding om 19.15 u door Stijn Paredis 

Sylvia Huang is een fenomeen. In 2019 won ze de publieksprijs van de Koningin Elisabethwedstrijd - Stella Chen was de eerste laureaat met die prachtige uitvoering van het vioolconcerto van Lutoslawski. Sindsdien is ze niet van de  (internationale) concertpodia weg te slaan. Het is uitzonderlijk hoe schrander, uitbundig en toegewijd zij het publiek vervoert.

Mozart ligt haar ongelooflijk goed. In CCHA brengt ze het vijfde vioolconcerto van Mozart, wellicht het mooiste, indrukwekkendste en meest bloedstollende van de vijf.

Brussels Philharmonic sluit deze prachtavond af met de laatste symfonie, oftewel Jupiter, van Mozart. Mozart componeerde de grootse symfonie in een mum van tijd, in erbarmelijke omstandigheden en in grote financiële nood, tijdens het laatste jaar van zijn leven. Heel het werk zit bomvol schijnbare levensvreugde. Alleen in het tweede deel, een andante, overheerst een sfeer van melancholie.

Sylvia Huang leerde het vak van haar vader en studeerde verder aan de Brusselse Académie des Arts de la Ville. Orkestervaring deed ze op bij het European Union Youth Orchestra. Later werd ze co-solovioliste bij het Nationaal Orkest van België. Sinds 2014 is ze eerste violiste bij het Koninklijk Concertgebouworkest Amsterdam.

Wolfgang Amadeus Mozart Die Zauberflöte, KV 620: ouverture (LET OP: programmawijziging, niet Le Nozze di Figaro)
Wolfgang Amadeus Mozart Vioolconcerto nr. 5 in A, KV 219
Wolfgang Amadeus Mozart Symphony No.41, K.551, C major (Jupiter)

credits

dirigent Dirk Vermeulen / viool Sylvia Huang / inleiding Stijn Paredis / © Jeremy Bruyere
brusselsphilharmonic.be / sylvia-huang.com

 

PROGRAMMABOEK