cultuurcentrum Hasselt

residentie: 30 mei-07 juni 2022

Piet Van Dycke - EXIT
ma 30 mei 2022 - di 7 jun 2022
ma 30 mei 2022
-
di 7 jun 2022
  • ma 30 mei 2022
    -
    di 7 jun 2022
    HET LAB

projectomschrijving
EXIT toont de indrukwekkende ontmoeting van vier individuen die één collectief pad belopen. In een grote installatie met een draaiende muur en zwevende deuren, bewegen ze in en door de ruimte. Ze drijven elkaar aan, lopen, botsen, klimmen, dragen, balanceren en transformeren. Ze komen toe en vertrekken, ontmoeten en verlaten, verschijnen en verdwijnen. Wat als je nooit ergens kan thuiskomen, maar altijd ‘onderweg’ bent? Over continuïteit en hoe we ons altijd voortbewegen als mens.  In hun zoektocht naar onafhankelijkheid, hebben ze elkaar meer dan ooit nodig. Ze houden elkaar in evenwicht, maar brengen elkaar ook uit balans. Een flirt met risico.  

EXIT is een spannende, impressionante en fysieke circus- en dansvoorstelling waar beweging, partneracrobatie en balansbord samenvloeien. Choreograaf Piet Van Dycke nodigt voor deze voorstelling vier circusartiesten uit, elk gespecialiseerd in hun eigen discipline (bascule, straps, trapeze en acrodans). Ook hier is de thematiek van toepassing: vier individuele disciplines in één collectieve taal.   

Tijdens hun residentie in HET LAB zal Piet voornamelijk focussen op de choreografische montage van de voorstelling. De verschillende puzzelstukken van het fysieke vooronderzoeken, worden in HET LAB samengebracht tot één grote puzzel, waarbij hij vooral zal focussen op de grote lijnen van de voorstelling.  

Meer informatie over Piet Van Dycke kan je hier lezen.