cultuurcentrum Hasselt

Salon Libeer met het Avanesyan Trio

Julien Libeer, piano; Sevak Avanesyan, cello & Hrachya Avanesyan, viool
zo 27 mrt 2022 - 11.00 u - 12.10 u
zo 27 mrt 2022
11.00 u - 12.10 u
  • zo 27 mrt 2022
    11.00 u - 12.10 u
    CCHA - kleine theaterzaal

Normaal gezien had tijdens Piano day(s) 2020 het eerste Salon Libeer moeten plaatsvinden. Quod non dus… In het kader van Piano day(s) 2022 werken we aan een nieuwe invulling van de formule, gebaseerd op de muzikale gesprekken die Julien Libeer voert met bevriende muzikanten, bekend als Studio Flagey (Canvas, 2016) en het analoge initiatief van Concertgebouw Brugge. Libeer is immers, behalve een bevlogen pianist, ook een gepassioneerd verteller en een hartelijke gastheer.

Samen met Sevak (cello) en Hrachya Avanesyan (viool) vormt Julien Libeer het vurige Avanesyan Trio. De twee broers, geboren in Armenië, stammen uit een ongelooflijk muzikale familie en zijn beiden later naar Brussel gekomen.

Op het programma staat een zeer bijzonder werk van de Armeense componist Arno Babadjanyan: het Piano trio in fa kruis klein. Een melancholisch en onstuimig werk dat de Armeense ziel als geen ander weet te vatten: op het kruispunt van de Slavische, Oosterse en Westerse cultuur. Boeiende materie om er daarna en tussendoor over door te praten.

Arno Babajanyan Piano Trio 
Komitas Vardapet Armeense liederen
Dmitri Sjostakovitsj Piano trio nr. 2 opus 67

programmaboekje

onderdeel van

credits

piano Julien Libeer / cello Sevak Avanesyan / viool Hrachya Avanesyan / © Jelmer de Haas & Athos Burez 
julienlibeer.net & sevakavanesyan.com