DUMMIES

Collectief dOFt
wo 16 mrt 2022 - 10.30 u
wo 16 mrt 2022
10.30 u
  • wo 16 mrt 2022
    10.30 u
    kleine theaterzaal
    Geweest

Ons sociale leven zit vol ongeschreven regeltjes. In de rij staan als je wacht, trakteren als je jarig bent, “gezondheid” zeggen als iemand niest… Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend. In DUMMIES zien we drie individuen die de regels niet kennen, maar wel in situaties verzeild geraken waarin die regels juist nuttig kunnen zijn. Ze moeten vertrouwen op hun instinct en dat leidt wel eens tot grappige en soms pijnlijke situaties. 

DUMMIES is relevant, herkenbaar en toont op een speelse manier de absurditeit van onze gewoontes. De bewegingstaal van de drie dummies is indrukwekkend door het snelle, acrobatische partnerwerk. Een toegankelijke en humoristische danstheatervoorstelling die de klungeligheid van onze doe-het-zelf- maatschappij laat zien! 

de makers
Collectief dOFt is een dynamisch, ambitieus, Leuvens danstheatergezelschap dat verrassende en uitdagende voorstellingen voor kinderen, jongeren en volwassenen maakt. Het idee voor deze voorstelling kwam van choreograaf Piet Van Dycke. In 2018 studeerde hij af als choreograaf aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Hij is lid van de artistieke kern van dOFt maar is ook actief bij andere gezelschappen zoals fABULEUS, Cie Woest en LAP vzw. Kenmerkend voor zijn werk is dat hij op zoek gaat naar de samensmelting van dans en circus. Zo zorgt hij voor een unieke beeldtaal op scène. 

theater / max. 200 / leerling € 4 / individueel € 8

credits

concept & choreografie Piet Van Dycke / dans & spel Julia Van Rooijen, Georgia Begbie & Piet Van Dycke / eindregie & muziek Jonas Vermeulen / scenografie Menno Boerdam / vooronderzoek Diarmuid Armstrong, Laetitia Janssens & Seppe Bauters / dramaturgisch advies Marie Peeters / coproductie HET LAB Hasselt / techniek Daan Tytgat, Maarten Brants & Anton Spiessens / met dank aan deRUIMTE, 30 CC & PLAN
doft.be