cultuurcentrum Hasselt

Kapot

Karolien Verlinden/Tuning People
do 17 feb 2022 - 13.30 u - 14.30 u
do 17 feb 2022
13.30 u - 14.30 u
  • do 17 feb 2022
    13.30 u - 14.30 u
    concert- & theaterzaal

Je morst koffie op het witte tapijt en terwijl je daar van schrikt stoot je een vaas bloemen om. De broodrooster explodeert in je gezicht. Je zet twee stoelen op elkaar op een tafel om een lamp aan het plafond te vervangen, maar de poot van de onderste stoel krakt. Je beweegt je met drie winterjassen aan tussen de smalle gangen van opgestapelde spullen in een antiekwinkel. Je snoeit de haag en je knipt je vinger af.

Hoe dicht komen we dagelijks bij het grote gevaar? Kan een kleine verstrooidheid grote gevolgen hebben? En welke rol speel je daar zelf in?

Drie figuren dansen een parcours vol woorden, ritme en melodie. Kleine misstappen monden uit in een totale ravage. Hun bewegingen worden poëzie en rap. Kapot is een ode aan de mislukking, op de grens van het gevaar. Streven naar perfectie? Da’s zinloos en saai. Van fouten en vergissingen word je creatief!

Een dansvoorstelling voor kinderen vanaf 6 jaar waarin taal centraal staat.

de makers
Tuning Peope is het eigenzinnige collectief van Wannes Deneer, Jef Van gestel & Karolien Verlinden. Het collectief experimenteert op een toegankelijke manier met verschillende kunstdisciplines en laten de fantasie primeren. Een voorstelling van Tuning People is als een liefdevol en bizar cadeau dat je wereld even op zijn kop zet. Auteur en regisseur Freek Mariën, winnaar van de Taalunie Toneelschrijfprijs 2015, schrijft voor Kapot een nieuwe tekst in de stijl van Paul van Ostaijen. Deze voorstelling werd deels gecreëerd in onze werkplek, HET LAB. 

dans / max. 200 / leerling € 4 / individueel € 8

credits

choreografie Karolien Verlinden / dans, muziek & zang Jan van Opstal, Bram Kelchtermans & Roxette Chikua / tekst Freek Mariën / muziek Jochem Baelus / kostuums Wim Muyllaert / dramaturgie Liesbeth De Clerq / coproductie HET LAB Hasselt & hetpaleis / © Fran Van Gysegem
tuningpeople.be