cultuurcentrum Hasselt

Van mij (4+)

Theater Gnaffel
za 12 dec 2020 - 15.00 u - 16.00 u
za 12 dec 2020
15.00 u - 16.00 u
  • za 12 dec 2020
    15.00 u - 16.00 u
    CCHA - kleine theaterzaal

"Mama, waar heb jij het geluk gelaten? Ik had het hier neergelegd en nou is het weg!
Je zult het wel ergens hebben laten slingeren of het is gestolen of per ongeluk weggegooid. 
Wie zou mijn geluk willen stelen? 
Wie niet?"
Ted van Lieshout

Op een eiland staat een bont Hans en Grietje-huisje waarbij je zin krijgt alles aan te raken of op te eten. Op een bankje voor het huisje zitten een kind, een moeder en een opa. Het leven is goed, ze zijn tevreden. 

De jongen is de toekomst. Hij heeft dromen die wil hij vervullen. De vrouw is het nu, dat wat er is. Zij heeft bezigheden die wil ze voortzetten. De oude man is het verleden, dat wat geweest is. Hij heeft herinneringen die wil hij behouden.

Dan komen plots vreemde dingen aanspoelen. Voor wie zijn die dingen? Wie mag het hebben en waarom? Waartoe dienen ze? Het begin van een boeiend verhaal!

Op een kleurrijke, poëtische en speelse manier én met levensgrote poppen gaat Van mij over een wereld die uit meer bestaat dan jij alleen. De voorstelling is gebaseerd op het boek Hou van mij van Ted van Lieshout, die alle grote jeugdliteratuurprijzen op zijn naam heeft staan. 

credits

tekst (gebaseerd op Ted Van Lieshout) & regie Rob Vriens / spel Sam Galgenbeld & Elout Hol / vormgeving Ellen Klever / © Marthe van de Grift
gnaffel.nl