zo 9 feb 2020 - 15.00 u

symphoniaASSAI o.l.v. Wouter Lenaerts & Karel Schoofs, hobo

Vergessen
zo 9 feb 2020
15.00 u
  • zo 9 feb 2020
    15.00 u
    concertzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

In Vergessen ontrafelt SymphoniaASSAI mysteries rond verloren gewaande werken van Mozart en Beethoven.

In 1982 werd in Denemarken een stapel partituren ontdekt die 200 jaar stof had liggen vergaren in de archieven van het Symfonieorkest van Odense. Bleek dat er een symfonie voor 6 blazers en strijkers van ene W.A. Mozart tussenzat… Musicologen dachten dat dit verloren was gegaan.

Ook het hoboconcerto van Mozart was lange tijd verloren gewaand. Hij schreef het in 1777 en was een instant succes. De directeur van het Mozarteum in Salzburg vond het manuscript met duidelijk opschrift: hoboconcerto in C door W.A. Mozart. Wat bleek? Hij herkende het werk als het overbekende fluitconcerto in re groot.

Mendelssohns Italiaanse symfonie is als een ansichtkaart uit Italië. Het werk ontstond in 1833, maar werd pas na zijn dood uitgegeven.

Karel Schoofs was als twintiger 2de solist hobo-Engelse hoorn bij deFilharmonie. In 1996 werd hij solo-hobo bij het Nationaal Orkest van België. Sinds 2008 is hij solohoboïst bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Daarnaast is hij ook een graag geziene gast bij Oxalys, Danel kwartet en Ictus én vormt hij een muzikaal duo met Anneleen Lenaerts.

Wolfgang Amadeus Mozart Symfonie in A, KV 16a, Odense & Concerto voor hobo & orkest in C, KV 314
Ludwig van Beethoven Concerto voor hobo & orkest in fa groot
Felix Mendelssohn-Bartholdy Symfonie nr. 4 in A, op. 90, Italienische

programmaboekje

credits

dirigent Wouter Lenaerts / hobo Karel Schoofs / inleiding Stijn Paredis
symphonia-assai.be


Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring