Heimat 3 - How to build a home

De Nwe Tijd
vr 7 dec 2018
20.00 u
  • vr 7 dec 2018
    20.00 u
    podium op podium theaterzaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

De Nwe Tijd bouwt een huis voor James Wood. Voor wie? James Wood, een Engelsman die op 23 november 2016 een reactie plaatste onder een YouTube-filmpje met de titel To build a home, een melancholisch liedje over het verlangen naar een thuis. Hij schreef in die reactie dat het niet goed met hem ging, dat zijn beste vriend een jaar daarvoor zelfmoord had gepleegd. Tot drie keer toe had die vriend hem op die bewuste avond proberen te bellen, maar hij had zijn telefoon niet opgenomen omdat hij op zijn PlayStation zat te spelen. Hij schreef dat hij zich zo schuldig en verdrietig voelde. En zo eenzaam. Niemand reageerde daarop. Pas toen hij een jaar later zijn bericht aanpaste en schreef dat het nog steeds niet goed met hem ging, stuurden plots honderden mensen hem virtual hugs, hartjes en advies.
 

De Nwe Tijd besloot naar hem op zoek te gaan om met hem te spreken. Wie is hij? Hoe gaat het nu met hem? En waarom is er in Engeland sinds kort een minister van Eenzaamheid? En waarom plaatste James Wood juist onder het liedje To build a home zijn wanhoopskreet? Met deze vragen, via zoekgeschiedenissen, handleidingen en het gebrek eraan, doet De Nwe Tijd een even grappige als droevige, hoopvolle en genadeloze poging om een huis te bouwen. Voor James Wood. En voor iedereen die een beetje op hem lijkt.
 

Heimat 3 is de derde voorstelling in een reeks losstaande voorstellingen van De Nwe Tijd, die vertrekken vanuit een onderzoek naar verbondenheid. In Heimat 1 (CCHA, 2015) interviewden de makers hun eigen ouders en grootouders op zoek naar hun opvoeding en levenslessen, voor Heimat 2 (CCHA, 2016) speelden ze een zelfgeschreven requiem op een smeltende gletsjer in Groenland en voor Heimat 3 bouwen zij nu dus een huis.

"**** De Nwe Tijd zet kroon op Heimat-trilogie met deze scherpe analyse van het huidige westerse tijdsgewricht." De Morgen, 4 augustus 2018

"**** Een vindingrijke, hartverwarmende voorstelling over eenzaamheid onder twintigers en dertigers."
De Volkskrant, 16 oktober 2018

credits

van & met Harald Austbø, Tim David, Rebekka de Wit, Suzanne Grotenhuis, Matthias Van den Brul & Freek Vielen / muziek Harald Austbø / dramaturgie Tobias Kokkelmans / lichtontwerp Sander Salden / kostuums Sabina Kumeling / decorontwerp Ron Van Eycke & Tom van de Oudeweetering / in samenwerking met Productiehuis Theater Rotterdam / © Kurt Van der Elst
denwetijd.be

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring