cultuurcentrum Hasselt

ZondagGasten #2 - Patrick Ceyssens, Daan Esch, Bea Cantillon & Lili Grace

zo 11 nov 2018 - 14.30 u
zo 11 nov 2018
14.30 u
  • zo 11 nov 2018
    14.30 u
    CCHA - parketzaal 2

Tweede aflevering van de nieuwe talkshow ZondagGasten. Op 11 november komen drie eminente sprekers aan de koffietafel bij Guido Wevers spreken over thema's die ons vandaag meer dan ooit beroeren.
 

Patrick Ceyssens
Er wordt altijd gezegd dat kunst ons voelen en denken verrijkt. Schoonheid raakt zowel het hart al het verstand. Maar hoe werkt dat dan? Wat maakt schoonheid zo sterk? Momenteel loopt Patrick's tentoonstelling Van kijken naar beelddenken in CCHA, in november presenteert hij er ook zijn nieuwe installatie Roud a roundabout #2 in het kader van IMPACT.
 

Daan Esch
Daan Esch zorgt voor een speeddate met castraten, de tragische helden van de 17de eeuw en hun betekenis voor de muziek in het algemeen en tot op vandaag.

Bea Cantillon
Bea Cantillon is vooral bekend als armoedespecialist en werd zopas verkozen tot voorzitter van 11.11.11 waar ze Minister van Staat Jos Geysels opvolgt.  Ze publiceert over sociaal beleid, sociale zekerheid, de welvaartstaat, ongelijkheid, armoede en gender.
 

Lili Grace 
Lili Grace, dat zijn de zussen Nelle en Dienne uit Ham. Ze doen boeiende dingen met twee stemmen, cello, keyboards en elektronica. Soms prachtig klein, soms bevreemdend met een randje. Muzikaal niet in één hokje te plaatsen. In 2012 haalden ze de finale van Humo's Rock Rally, sinds deden ze voorprogramma's voor o.a. Trentemøller, CocoRosie, Nils Frahm en Bazart en maakten ze muziek voor enkele theaterproducties van FroeFroe.

credits

presentatie Guido Wevers / met Patrick Ceyssens, Daan Esch & Bea Cantillon / muziek Lili Grace / © Roselien Beerten & Miel Noelanders/@PHOGMOgraphy
patrickceyssens.com, daanesch.com & liligraceband.com